- Foto: Instagram/petratungarden

Äntligen helg – med Petra Tungården

I veckans Äntligen helg medverkar stylisten, entreprenören och bloggveteranen Petra Tungården. Whiskeydrinkar, deckare och "en jävla massa chark" står på schemat när hon tar helg!


I “Äntligen helg” blir du guidad genom kända personers härligaste helgrutiner. Vad äter de helst en fredagskväll, vilken serie är deras absolut favorit och hur laddar de upp inför en ny vecka? Det har vi svar på!

Bloggveteranen Petra Tungården, 33, har jobbat med mode, inredning och styling sedan tidigt 2000-tal. Sedan tre år tillbaka driver hon klädesmärket "Adoore", vars plagg är många av våra största influencers absoluta favoriter.

Är du också sugen på att veta hur hon jonglerar mammalivet med helglyx? Då har du kommit helt rätt!

Foto: Instagram/petratungarden

Det är fredag och du stänger igen datorn efter en lång arbetsvecka. Vilken låt sätter du på?

Jag har en låt som följt mig länge, i säkert tio år, och som fortfarande än idag är min favoritlåt. När man lyssnar på den känns det som att man står på en härlig beach club och livet bubblar i en. Och det är ”Walking in the sun” med Pang!. 

Man mår fan bra när man lyssnar på den.

Hur ser din ultimata fredagskväll ut? Vad äter/dricker du helst till middag?

Nu när jag fått barn lever man ju ett lite annorlunda liv, men om jag skulle slå klackarna i taket skulle jag börja med en drink på "Spesso". De har riktgt bra bartenders där och jag kan verkligen rekommendera deras drink "Penciline" – det är en rökig whiskey-drink som inte är lika söt som en whiskey sour.

Sen skulle jag traska vidare till "Astoria" och beställa in lite smårätter, för att sedan vingla vidare till "Ciccio's". När man är lite äldre vill man ha party, men ändå kunna sitta ner, och där är det alltid bra stämning!

Foto: Instagram/petratungarden

Det är lördag och dags för helgfrukost. Vad får under inga omständigheter saknas?

Jag och min kille är väldigt 'allt eller inget'. Så antingen tar vi en snabb kaffe, äter ingenting och jagar vårt barn –  eller så maxar vi. Då vill jag ha allt ifrån croissanter till babybell-miniostar. 

Jag tror att sommarens stora trend kommer bli att fritera såna, men det har jag inte hunnit testa ännu. 

Du städar av matbordet och gör dig i ordning för lördagen. Vad hittar du på? 

Eftersom jag har barn så traskar jag iväg till soliga Vasaparken och rastar barnet så det får leka av sig. Nu när det är varmt ute gillar jag att gå till "Torpedverkstan" ute på Djurgården och tar en trevlig lunch, gärna med ett gott glas vin. 

Sen går vi hemåt, stannar på Systembolaget handlar en flaska rödvin och stannar till på ostbutiken på Odengatan och handlar en jävla massa chark. Sen går vi hem till en kompis på middag. 

Foto: Instagram/petratungarden

Det är söndag och helkväll i soffan. Vad tittar du på?

Jag är en riktig thriller-sucker, jag älskar allt sånt. Den senaste jag tittade på var "Mare of Easttown" på HBO och den var riktigt bra. Jag gillade att Kate Winslet var så avskalad. 

Vad snacksar du på?

Jag är besatt av de chokladdoppade majssnacksen "Smash" och sen baljar jag gärna i mig iskalla Cola light-burkar.

Vad är ditt bästa recept för att ladda upp inför veckan som kommer?

Det bästa att göra när man har mycket att göra är att skriva ner allt, göra listor och bara beta av. Då tvingar jag mig själv att börja uppifrån och ner, och då har jag alltid sett ill att lägga det tråkigaste först. 

Inför en ny vecka gillar jag också att lägga fram kläder till dagen efter, då är man redo för måndagen och börjar inte veckan med att stressa runt och slå i lilltån. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!