Lördag 23 Okt
Stockholm

Efter polisanmälan: Joel Kinnaman anlitar försvarsadvokat Johan Eriksson

Johan Eriksson och Joel Kinnaman.
Nu anlitar Joel Kinnaman stjärnadvokaten Johan Eriksson som sin försvarare. Foto: Lars Pehrson/SvD/TT och Chris Pizzello/AP/TT

Under onsdagen inleddes en förundersökning mot Joel Kinnaman, efter att Bella Davis anmält skådespelaren för våldtäkt. Nu har Kinnaman anlitat försvarsadvokaten Johan Eriksson.
– En sak vet han alldeles säkert, att han inte gjort sig skyldig till något brott mot henne.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under förra veckan ansökte skådespelaren Joel Kinnaman om kontaktförbud mot svenska Bella Davis, som senare slogs fast i amerikansk domstol. Han lämnade även in en polisanmälan i Sverige mot Davis, då han menar att hon riktat hot och trakasserier mot både honom och hans familj.

Davis i sin tur anklagar skådespelaren för våldtäkt och nekar till de påstådda hoten. Hon har även lämnat in en egen polisanmälan mot honom. På onsdagen meddelade kammaråklagare Virpi Alajarva vid Åklagarkammaren i Skövde, att en förundersökning inletts.

– Jag har precis fått ärendet och ska nu sätta mig in i det. Utredningen är inne i ett tidigt skede och fler utredningsåtgärder behöver genomföras innan det går att ha en uppfattning om vad som kan ha hänt. För närvarande är brottsrubriceringen våldtäkt, skrev Alajarva då i ett pressmeddelande.

Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Kinnaman fick reda på förundersökningen genom media

Toppadvokaten Johan Eriksson, som nu är anlitad som Kinnamans försvarare, säger till Nyheter24 att Kinnaman fick informationen om den inledda förundersökningen mot honom genom media. Enligt Eriksson var det då som Kinnaman anlitade honom.

Eriksson menar även att han inte är säker på vilken form av förundersökning som inletts, då han inte kommit i kontakt med åklagaren.

– Vi kunde ju läsa i media idag att en åklagare förklarade att hon fått ärendet på sitt bord, med anledning av att det hade gjorts en anmälan, säger han och lägger till:

– Några närmare detaljer om det vet vi inte, men en sak vet han alldeles säkert, att han inte gjort sig skyldig till något brott mot henne.

Eriksson förklarar vidare att Kinnaman också själv är den som inlett en rättslig process i USA, och gjort en polisanmälan i Sverige på grund av de hot som han menar att Davis riktat mot honom.

– Det gjorde han före det att hon gjorde det, där han förklarade att han har känt sig väldigt hotad av det sätt som hon betett sig.

Försvarsadvokaten Johan Eriksson. Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Åklagaren handlägger båda parternas ärenden

Polisanmälan som Kinnaman lämnat till svensk polis handläggs i nuläget, enligt Eriksson, av samma åklagare som har hand om Davis anmälan.

– Det är också bra för att vi tycker att vi kommer att vidarebefordra viss bevisning till den utredningen, som kan få betydelse för båda frågorna.

Vad händer nu?

– Nu ligger det i åklagarens händer att bestämma hur hon vill hantera den fortsatta utredningen, säger Johan Eriksson och fortsätter:

– Jag tycker inte att man ska gå in i detaljer och börja jämföra berättelser i massmedia, det tycker jag är fel. Vi har också bevisning men den bevisningen ska förstås leveras till utredningen, och hanteras på det sätt som bevis ska hanteras, av polisen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela