"De kom inte tillbaka", säger Per Morberg i Framgångspodden
"De kom inte tillbaka", säger Per Morberg i Framgångspodden - Foto: Janerik Henriksson/TT/Pressbild/Ica

Per Morberg tackade nej till rollen som Ica-Stig – det här är varför

Innan Loa Falkman axlade rollen som Stig i Ica-reklamerna hade varumärket span på tv-kocken Per Morberg. Men hans intresse för att ta jobbet var svalt...


De omåttligt populära Ica-reklamerna har gått på tv i snart 20 år, och så sent som i våras axlade Björn Kjellman58, och Suzanne Reuter, 69, rollerna som de nya Ica-Stig och Ica-Stina.

Björn tog över rollen efter Loa Falkman, 74, som i sin tur spelade den i sex år. Men innan han blev klar för jobbet så hade Ica span på andra välkända namn.

Björn Kjellman och Suzanne Reuter. Foto: Pressbild/Ica

Fick frågan innan Falkman

En av dem var ingen mindre än tv-kocken och skådisen Per Morberg, 61.

I veckans avsnitt av "Framgångspodden" berättar han att han fick erbjudandet långt före Loa Falkman, och det fanns en alldeles särskild anledning till att han valde att tacka nej.

 – Jag bad väl om något hutlöst. Det var inte för att jag var för fin för att göra det, men ska man göra en sån sak då ska man ha sinnessjukt bra betalt. Annars ska man inte göra det, säger han i podcasten.

Foto: Leif R Jansson/TT

"De kom inte tillbaka"

Hur mycket pengar han begärde vill han inte gå in på – men en av anledningarna till det skyhöga löneförslaget ska ha varit att han inte var så intresserad av att få rollen.

– Jag sa nog något som var så utopiskt stort, så de inte kom tillbaka, säger Morberg i podcasten.

/
Ica
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Robinson-Charlottas kritik mot TV4:s klippning: ”Framställts som en mobbare”

1 timme sedan

"Den sista resan" mest sedda dokumentären

3 timmar sedan
"Den sista resan" har setts av 315 440 biobesökare sedan premiären och är därmed Sveriges mest sedda dokumentär på bio någonsin. Filmen, som är gjord av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson, slår nu Stefan Jarls "Ett anständigt liv" från 1979 som innehade det tidigare rekordet.

Allt om SampeV2: Lön, längd och om han har flickvän

3 timmar sedan
Sampev2 är en av Sveriges största youtubers. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Sampev2.

Swifts album slog Spotify-rekord

idag 10:36
Nya rekord från Taylor Swift hör inte till ovanligheterna – men nu har hon slagit ännu ett. Världsstjärnans nya album "The tortured poets department" skriver Spotify-historia som det första albumet som passerat 200 miljoner lyssningar på en enda dag på strömningstjänsten. I och med detta blir hon även den mest strömmade artisten någonsin på en enda dag, skriver Variety.

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

idag 10:08
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

idag 09:10
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.