Idol-tittarna rasar mot Anders Bagge.
Idol-tittarna rasar mot Anders Bagge. - Foto: Pontus Lundahl/TT.

Tittarna rasar mot TV4 och Anders Bagge efter Idol

Anders Bagge hade knappt någon röst under fredagens avsnitt av Idol i TV4. Detta då han drabbats av en förkylning. ​”Hur svårt kan det vara att visa gott omdöme", skriver en tittare.


Familjefavoriten Idol är i full gång och fredagsfinalerna har inletts. Under fredagens program tvingades deltagaren Siri Leijon, 16, att lämna tävlingen. 

Musikproducenten och kompositören Anders Bagge, 53, har suttit i Idol-juryn i många år tillbaka och det gör han även i år, tillsammans med Alexander KronlundKishti Tomita och Katia Mosally.

Under fredagens program kände sig Anders inte helt hundra – vilket gjorde att tittarna såg rött. 

Bildkälla: Pontus Lundahl/TT.

Tappat rösten av körkylning 

När Anders pratade i inledningen av programmet hade han knappt någon röst.

– Jag har lite tung röst kan man säga. Jag var lite förkyld förra helgen men sen gick rösten sönder. Men jag har ju min fruga med mig och hon är sjuksköterska så hon säger att jag låter sämre än vad jag är, förklarade han i programmet.

Flera av tittarna blev provocerade och upprörda över att Bagge var på plats i lokalen, med tanke på hur halsen lät. I Aftonbladets livechatt började kommentarerna hagla in. 

"Borde vara rött kort"

Tittarna menade på att Anders föregick med dåligt exempel, framförallt för unga, genom att inte stanna hemma vid symptom. 

Såhär löd några av kommentarerna i Aftonbladets chatt: 

”Hur svårt kan det vara att visa gott omdöme för de unga tittarna, testad eller inte, att låta sådär i tv borde vara rött kort”

”Det spelar ingen roll om Bagge är testad eller ej. Om han är förkyld ska han stanna hemma. Han kan smitta andra med förkylning vilket gör att dem måste testa sig och stanna hemma från jobb. Inte okej överhuvudtaget. Dessutom sänder det signaler att det är okej att vistas bland människor sjuk.”

Bildkälla: Pontus Lundahl/TT.

"Har inte covid"

Malin Knave, exekutiv producent för Idol, svarar Aftonbladet och förklarar att Anders inte är smittad av covid-19 och att han håller avstånd till andra personer. 

”Bagge har tappat rösten av en förkylning men har inte covid, produktionen håller honom bland annat på avstånd”, meddelar Malin Knave till Aftonbladet

Bildkälla: Pontus Lundahl/TT.
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Julia Franzén rånad i soprummet – det här tog tjuven

Försenad Madonna stämd – igen

Madonna har återigen blivit stämd inför domstol av konsertbesökare som tycker att en spelning startade för sent.

GVFÖ-Kalle och partnern första samkönade paret att adoptera

Kalle Norwald är en av experterna i "Gift vid första ögonkastet". Nu berättar Kalle att han och hans partner var det första samkönade paret i Sverige att få sin ansökan om gemensam adoption godkänd utomlands.

Anne Hathaway: "Behövde hångla med tio killar"

Nu är hon en filmstjärna, men i början av sin karriär kände sig Anne Hathaway utsatt – bland annat fick hon genomgå ett "kemitest" och hångla med flera tänkbara motspelare. Jag tyckte att det var jätteäckligt, säger hon i en intervju.

Tommy Körbergs ord om sin fru Anne-Charlotte: "Klipp bort det här"

Tommy Körberg gästar Malou von Sivers intervjuprogram Malou möter på TV4. I programmet börjar Tommy berätta om sin fru Anne-Charlotte – men hejdar sig sedan...

Allt om Linda Hammar: Familj, livet i Köping och expartner

Linda Hammar är en svensk tv-profil och syster till Filip Hammar. Men hur mycket vet du egentligen om henne? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Hammar.