Söndag 28 Nov
Stockholm

Rapparen STOR:s bild med liten Einár lämnar inte ett öga torrt

Einár
STOR hyllar sin vän Einár efter dödsskjutningen i Hammarby sjöstad. Foto: Vilhelm Stokstad/TT/
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Det var vid 23-tiden i torsdags som polisen fick larm om en skjutning i Hammarby sjöstad, Stockholm. Polisen skickade dit flera patruller och på platsen påträffades en ung man med skottskador i skalle och bröst.  

Den unga mannen var rappstjärnan Nils "Einár" Grönberg som mindre än två timmar efter larmet avled på plats. 

Hammarby sjöstad. Foto: Henrik Montgomery / TT
En person tänder ett ljus i närheten av platsen där Einár sköts till döds i Hammarby sjöstad. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT

Polisen har nu startat en förundersökning om mord, platsen har undersökts med hundar och flera fynd har hittats, enligt Aftonbladet.

Mordet kan också ha fångats på någon av de övervakningskamerorna som finns i området.

Uppgifter: Två artister var med Einár när han sköts till döds

Rapparen ska under en längre tid levt med en hotbild och skjutningen misstänks vara kopplad till gängkonflikter i Stockholm.

I fjol blev han kidnappad av det kriminella Vårbynätverket och utsatt för ett utpressningsförsök där de krävde honom på tre miljoner kronor. Han var målsägande i den stora Vårbyrättegången tidigare i år men valde då att inte närvara eller samarbeta med polis och åklagare.

Två män sågs efter mordet springa från platsen. Enligt uppgifter var Einar i sällskap med två andra artister när han mördades.

Rapparen blev under våren 2020 kidnappad av personer ur det så kallade Vårbynätverket och var kallad för att vittna mot nätverket i Hovrätten under nästa vecka.

Einár hyllas av kollegor i branschen

Under fredagen fylldes Instagram av krossade hjärtan, hyllande ord och sorgsna inlägg från andra artister som sörjer sin kollega och vän. 

En av de som skrivit ett långt inlägg är rapparen Ulises Infante Azocar, 34, – som också går under artistnamnet STOR. 

Inlägget visar en bild på STOR tillsammans med en liten Einár och i texten hyllar han sin vän samt skriver om hur onödigt han tycker att Einárs död var. 

"Ingen ska behöva gå igenom det som dina föräldrar går igenom nu. Hoppas att din död kan bli ett extra högt skrik för ALLA föräldrar som förlorar sina barn i den här meningslösa skiten folk håller på med. Det räcker. Du var för talangfull för att vi skulle hamna här. Inga pengar på jorden kan få tillbaka dig nu", skriver han. 

Einár blev 19 år. 

Vet du mer om händelsen? Hör av dig till oss på tips@nyheter24.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela