Mordet på Einár kan ha fångats på film.
Mordet på Einár kan ha fångats på film. - Foto: Christine Olsson/Karin Wesslén / TT

Polisens jakt på Einárs mördare – kan ha fastnat på film

Mordet på rapartisten Einár, 19, kan ha fångats på film. Enligt polisen finns flera kameror i området i Hammarby sjöstad som kan ha fångat dödsskjutningen.


Rapparen Nils Kurt Erik Einar Grönberg sköts ihjäl sent på torsdagskvällen i Hammarby sjöstad. 19-åringen träffades av flera skott och avled av sina skador klockan 00.45 på fredagen.

Enligt vittnen ska två personer, som var drygt 170 centimeter långa, i mörka kläder ha setts lämna platsen efter mordet. 

– Man letar efter fler än en person. Vi har fått signalementsuppgifter på att de vi misstänker är fler än en, säger polisen Ola Österling till Aftonbladet.

Hammarby sjöstad. Foto: Christine Olsson / TT

Kan ha fångats på film

I området där Einár sköts ihjäl finns flera kameror som kan ha fångat mordet på film. Polisen har samlat in filmmaterial från platsen.

"En inventering och analys av bildmaterial har också pågått och dörrknackning kommer att ske", skriver polisen på sin hemsida.

En stor polisinsats pågår och flera vittnen har hörts.

– Vi har en insats som pågår med flera patruller. Som alltid vid en skottlossning finns det flera delar. Vi ska säkra brottsplatsen och leta efter gärningspersoner. Vi har många patruller på plats, säger polisens presstalesperson Carina Skagerlind till Aftonbladet.

En förundersökning om mord är inledd. Ingen är gripen misstänkt för mordet.

Fakta: Nils "Einár" Grönberg

Rapparen Einár  vars riktiga namn var Nils Grönberg, slog igenom år 2019 med låten "Katten i trakten", bara 16 år gammal. Samma år vann han sitt första pris på P3-Guld i kategorin "Årets låt" med samma låt.

Sedan dess har framgångarna avlöst varandra och blev på kort tid Einár en av Sveriges mest framstående rappare. Han har släppt fyra album och medverkat på låtar med bland andra Dree Low och Hov1.

Einár växte upp i Enskededalen i södra Stockholm, ett område där polisen identifierat gängkriminella nätverk och grupperingar. Han refererade ofta till vapen och våld i sina låtar, och har sagt att han skildrade verkligheten i området där han växte upp.

Strax före klockan 23 den 21 oktober sköts Einár till döds i Hammarby Sjöstad. Han blev 19 år gammal.

Vet du mer om händelsen? Hör av dig till oss på tips@nyheter24.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!