Lördag 27 Nov
Stockholm

Alec Baldwin sköt kvinna till döds av misstag – här är polisens teori

Under en filminspelning sköt skådespelaren Alec Baldwin ihjäl en kvinna av misstag.
Under en filminspelning sköt skådespelaren Alec Baldwin ihjäl en kvinna av misstag. Foto: Andres Leighton/TT, Jim Weber/TT

Under en inspelning av filmen "Rust" inträffade något som verkligen inte får ske. Alec Baldwin, 63, sköt av misstag ihjäl en kamerafotograf. Nu har polisen fått klarsyn i hur tragedin över huvud taget var möjlig.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var under inspelningen av västernfilmen "Rust" som Alec Baldwin sköt med ett rekvisitavapen. Men ingenting gick som det skulle och de lösa skotten feltände.

Skotten gick rakt igenom filmfotografen Halyna Hutchins, 42, bröstkorg. Samma skott ska ha gått igenom henne och in i axeln på regissören Joel Souza, 48, som satt precis bakom Hutchins.

 Hutchins avled senare på sjukhus av sina skador, skriver AP.

Alec Baldwin kort efter tragedin. Bildkälla: Jim Weber/TT

Filminspelningen stoppad

Filminspelningen stoppades direkt och amerikansk polis utreder nu fallet för att få ut en fullständig undersökning av händelseförloppet.

Under natten blev larmsamtalet från händelsen offentlig, och i inspelningen frågar larmoperatören om rekvisitavapnet var laddat med riktig ammunition.

– Jag vet inte... jag kan inte säga det, svarar en i produktionsteamet och förklarar regiassistenten är ansvarig för vad som händer på inspelningsplatsen.

I förhöret menar regiassistenten att Baldwin ska ha fått vapnet betecknat "cold gun", alltså att vapnet är oladdat och ofarligt, och inte hade någon aning om att rekvisitan ska ha varit laddad med skarp ammunition.

Bildkälla: Andres Leighton/TT

Men hur är det möjligt?

Det cirkulerar flera teorier kring huruvida sådan skarp ammunition ens hamnat i ett vapen som var till för filmrekvisita.

En teori är att någon av misstag har tagit med sig riktiga kulor, rapporterar New York Times.

"Det här är någonting annat"

Bill Davis, vapenexpert på filminspelningar, misstänker att det handlar om en skarp projektil och inte lös ammunition då det inte kan orsaka en så pass omfattande skada.

– Det måste ha varit en skarp projektil. Lös ammunition kan vara farligt för ögonen om vapnet avfyras på nära håll. Men det här är någonting annat, säger han i en intervju med CNN.

Vad vapenexperten på den drabbade inspelningen sade under polisförhör finns det inga uppgifter om.

Nu ligger polisens blickfång på att reda ut hur projektilen över huvud taget hamnade i rekvisitavapnet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela