Einárs mammas starka ord om sonens död: "Vi fick fly"
Einárs mammas starka ord om sonens död: "Vi fick fly" - Foto: Jessica Gow/TT/TV4

Mamman Lena Nilssons starka ord om Einárs död: "Vi fick fly"

"Sen kidnappades han, då va han fortfarande 17, ett barn, sen fick vi fly." Så skriver nu Einárs mamma Lena Nilsson i en text på Instagram och förklarar sonens verklighet innan mordet.


I ett inlägg på Instagram delar nu mamman till Nils Einár Grönberg med sig av verkligheten innan mordet. Nyheter24 har tidigare skrivit om mordet av rapparen som skakade hela musik-Sverige. 

Einár har bland annat hyllats av flickvännen Alexandra Torgrip och artisten Zara Larsson som han skulle åkt på tour med under hösten. 

Det är med hjärtskärande ord som mamman Lena Nilsson beskriver sorgen av att förlora sin son: "Jag har som många mammor förlorat en son i det hemska våldet, våra hjärtan slits ur våra bröst"

Så levde Einár innan mordet 

Lena Nilsson beskriver hur Einár, som bara hann vara ett barn mesta delen av sitt liv, under en längre tid hade LVU och bodde på HVB-hem. Tillsammans med socialen och HVB-hemmet hade dock Lena låtit honom påbörja sitt arbete som artist – något som sedan kom att bli oerhört lyckat. 

Einár bodde enligt mamman på HVB-boende tills det att han fyllde 17 år. Hon beskriver hur han samma år kidnappades och att livet efter kantades av flykt och oro.

"Sen kidnappades han, då va han fortfarande 17, ett barn, sen fick vi fly och bo på olika hotell, sen blev Nils 18 år, rättegångar där jag blir tvungen att vittna, Nils vill inte medverka. Nils skrev och spelade in Musik hela tiden, nu skulle han på turné med Zara Larsson sen vidare på egna gig + Album, vi skulle anställa extra livvakter till turné (inte kriminella), efter att han och artistvänner blivit Överfallna på krog." skriver Lena Nilsson i inlägget på Instagram. 

"Vill få ett slut på att pojkar dödar pojkar"

Inlägget på Instagram avrundar Lena Nilsson med att beskriva sorgen av att förlora sin son i det hemska våldet och vädjar om att få ett slut på att "pojkar dödar andra pojkar". 

Fakta om Nils "Einár" Grönberg:

Rapparen Einár, vars riktiga namn var Nils Grönberg, slog igenom år 2019 med låten "Katten i trakten", bara 16 år gammal. Samma år vann han sitt första pris på P3-Guld i kategorin "Årets låt" med samma låt.

Sedan dess har framgångarna avlöst varandra och blev på kort tid Einár en av Sveriges mest framstående rappare. Han har släppt fyra album och medverkat på låtar med bland andra Dree Low och Hov1.

Einár växte upp i Enskededalen i södra Stockholm, ett område där polisen identifierat gängkriminella nätverk och grupperingar. Han refererade ofta till vapen och våld i sina låtar, och har sagt att han skildrade verkligheten i området där han växte upp.

Rapparen blev under våren 2020 kidnappad av personer ur det så kallade Vårbynätverket och var kallad för att vittna mot nätverket i hovrätten i slutet av oktober.

Strax före klockan 23 den 21 oktober sköts Einár till döds i Hammarby Sjöstad. Han blev 19 år gammal.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sanna Guidetti hånar manliga Robinsonprofilen med ny bild

Allt om Sebastian Tadros: Ålder, familj och Marcus & Martinus

1 timme sedan
Sebastian Tadros är en svensk influencer och Youtube-profil. Men hur mycket vet du egentligen om stjärnskottet? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Tadros.

Då kommer Farmen-Levin att vara med i Bonde söker fru

1 timme sedan
Levin Larsson vann Farmen 2024 och kommer nu att köpa sina föräldrars gård. Han har nu gett ett glädjande besked om framtiden när det kommer till att göra mer tv.

Lasse Kronér leder allsång i sommar

2 timmar sedan
Lasse Kronér bjuder in ett gäng folkkära artister till ett nytt allsångskoncept i sommar. Under sex måndagskvällar med start i början av juli leder han "Lasse på slottet" på Tjolöholms slott utanför Kungsbacka.

Kronlund lämnar "Idol"-juryn

2 timmar sedan
Alexander Kronlund lämnar juryn i TV4:s "Idol".

Hemlige kompositören är Sveriges mest lyssnade

2 timmar sedan
Bakom 650 påhittade artistnamn har en enda svensk kompositör släppt tusentals instrumentala låtar – som har spelats 15 miljarder gånger.