Lördag 29 Jan
Stockholm

Vittnet säker på att han mötte Einárs mördare: "Tiden och plats stämmer"

Vittnet säker på att han mötte Einárs mördare: "Tiden och plats stämmer"
Vittnet säker på att han mötte Einárs mördare: "Tiden och plats stämmer". Foto: Jessica Gow/Henrik Montgomery/TT

Bara minuter innan mordet på rapparen Nils Einár Grönberg mötte ett vittne två män som han är säker på kan vara gärningsmännen.
– Tiden och platsen stämmer. Jag är säker på att det var mördarna jag passerade, säger han till Expressen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Torsdagskvällen den 21 oktober sköts Nils Einár Grönberg ihjäl, känd som rapparen Einár, i stadsdelen Hammarby sjöstad i Stockholm. Nyheter24 har tidigare rapporterat om mordet.

Einár, tillsammans med en artistkollega och Mehdi ”Dumle” Sachit från det kriminella nätverket Dödspatrullen, befann sig i ett cykelförråd under kvällen när mordet skedde. 

Runt klockan 22.50, när de kom ut från cykelförrådet, möttes de av två män som öppnade eld mot Einár. Fynd på platsen ska ha visat att det avlossats över tio skott och det ska varit tydligt att skyttarna var ute efter artisten. 

Skyttarna hann ikapp Einár som sprang mot en innergård och utanför en port dog han av skotten. Efter mordet försvann skyttarna därifrån och flera vittnen har sett händelsen och hört smällarna. 

Enligt vittnesuppgifter rör det sig om två killar, runt 170 centimeter långa, som setts i anslutning till mordet. 

Säker på att det var Einárs mördare han passerade

Enligt uppgifter till Expressen berättar nu ett vittne vad han såg innan de dödliga skotten i Hammarby Sjöstad.

Enbart några minuter innan mordet ägde rum stötte ett vittne på två unga män i masker och berättar nu vad han såg som gjort att han är säker på att det var mördarna han passerade. 

"Tiden och platsen stämmer"

– Tiden och platsen stämmer. Jag är säker på att det var mördarna jag passerade, säger vittnet till Expressen.

Vittnet ska ha reagerat när han såg två unga killar som han tyckte stack ut i mängden när han klev av bussen på väg hem längds Lugnets allé bort mot Henriksdal vid 22-tiden. Han ska ha kommit upp jämnsides med killarna som bar masker på en halvmeters avstånd. 

– Den ena var runt 1,70 lång, med en slät parkas som gick ned till låren och sedan huva på. Han var något bredare än den andra killen, med framåtkammat hår. En kort lugg. Den längre killen hade halvlångt, vågigt hår och var några centimeter längre. Mörka ögon och mörkt hår, men inte mörkhyade. Skorna på bägge killarna var lite grövre, stabila dojor, säger vittnet till Expressen. 

”Verkade lugna och målmedvetna"

– De verkade lugna och målmedvetna. Det var en känsla som fick mig att vända mig om och titta efter dem men när jag gjorde det hade de redan försvunnit. Antingen mot trappen som leder till där skjutningen skedde eller någon annanstans. När jag kom hem läste jag om skjutningen och gjorde direkt kopplingen att det hörde ihop med killarna jag sett. 

Vittnet som för två veckor sedan deltog i ett telefonförhör med polisen, kontaktade själv polisen om iakttagelserna. För några dagar sedan ska polisen ha ringt upp igen, berättar han. 

Munskydden och huvorna stämmer

I samband med mordet på rapparen Einár spreds även en video på två unga killar i munskydd som poserade med vapen. Vittnet berättar att det är svårt att se om det är samma personer, men att munskydden och huvorna på videon stämmer med killarna han såg samma kväll, rapporterar Expressen

Kommentera
Kopiera länk
Dela