Amadeus Sögaard
Amadeus berättar om föräldrarnas skilsmässa. - Foto: Claudio Bresciani/TT & TV4.

Amadeus Sögaard: "Förstår inte att mina föräldrar varit ett par"

Amadeus Sögaard har vuxit upp i rampljuset, med två kända föräldrar – Carola Häggkvist och Runar Sögaard. Nu berättar han om hur deras skilsmässa har påverkat honom.


Det är i "Malou efter tio" som Amadeus Sögaard, 23, berättar om sin uppväxt – som präglats av sina föräldrar Carola Häggkvist, 55, och Runar Sögaards, 54, skilsmässa. 

Föräldrarna skilde sig redan när Amadeus var två år gammal, och nu har han skrivit en låt, som heter "Heal", om sina barndomsår. 

– Där klart att det har påverkat en, mycket. Inte bara att jag växt upp i offentligheten, utan snarare som för många andra. Att man vuxit upp som en medlare mellan två föräldrar sedan tidig ålder. Man hamnade lite i kläm, ens föräldrar var inte eniga om saker, berättar han i Malou efter tio.

– Det är som en liten ryggsäck man går och bär på. 

Bildkälla: Bertil Ericson/TT.

"Ofattbart" 

Amadeus berättar vidare att han har svårt att förstå att hans föräldrar en gång i tiden har levt ihop som ett par. 

– För mig är det ofattbart att de någon gång ens levt tillsammans, jag tänker ”va? Hur kan ni ha varit ihop”, de är så pass olika på så många sätt, men samtidigt har de många likheter, jag tror många känner igen sig i det, säger han i programmet

23-åringen berättar att Carola och Runar inte har någon kontakt eller relation idag. 

Bildkälla: Claudio Bresciani/TT.

Försöker vara en bra storebror

Amadeus nämner även att han har två små bröder på sin pappas sida, som också behövt gå igenom att deras föräldrar skilt sig. 

– Det är klart att man försöker vara en storebror och prata om känslor, säger han. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!