Avicii skrev dagbok under sin sista tid i livet.
Avicii skrev dagbok under sin sista tid i livet. - Foto: Björn Lindgren/TT, Amy Sussman/TT

Aviciis hjärtskärande ord i dagboken avslöjade: "Aj, smärta"

När Tim "Avicii" Bergling lämnade jordelivet gick en hel planet i sorg. Den 28 år gamla dj:n mådde, som de flesta vet, väldigt dåligt och nu har hans sista, hjärtskärande dagboksanteckningar kommit ut.


Den 20 april 2018 nåddes omvärlden av beskedet om att Tim Bergling, mer känd som dj:n Avicii, gått bort i självmord.

Tim blev 28 år gammal och lämnade miljontals fans bakom sig. Hans föräldrar lovade att föra hans arv vidare och startade därefter Tim Bergling Foundation, som arbetar för att motverka psykisk ohälsa.

Måns Mosesson är en svensk journalist som genom intervjuer med familj, vänner och dagboksanteckningar skrivit boken "Tim: Biografin om Avicii". 

Bildkälla: Björn Lindgren/TT

Aviciis dagboksanteckningar under rehabcentret

Det är just dagboksanteckningarna som skär mest i hjärtat, då det är i dessa som läsarna får en inblick i hur Tim faktisk mådde.

"Det behövde förklaras för mig väldigt logiskt och grottmansliknande för att jag verkligen skulle förstå dess natur och hur det skadade mig. Usch, smärta. Varför gör jag ont nu? Obekväm känsla”, skrev Tim år 2015 under tiden han var på Ibiza Calm rehabcenter, strax efter att hans familj hade hållit en intervention med sonen.

"Framtidens Tim hanterar smärta. Framtida Tim hanterar smärta bättre än nuvarande Tim eftersom det redan finns för många nuvarande smärtor som är mer brådskande att hantera.”

Tim Bergling lyssnade inte på läkarna

På en av sidorna i dagboken skriver han om sina känslor kring läkarnas rekommendationer att inte dricka alkohol på minst ett år.

"Jag hade svårt att acceptera att aldrig dricka igen, men jag rekommenderades starkt från alla läkare att vänta minst ett år innan jag ens tog en öl... Naturligtvis lyssnade jag inte på majoriteten av läkarna, jag lyssnade på de läkare som sa att det var okej om jag var försiktig. Jag var okunnig och naiv och turnerade världen över, fortfarande på den oändliga turnén – för när du väl har gjort den en gång, gissa vad? Det börjar om igen”.

Dagarna på sjukhuset var ångestfria

Han fortsätter beskriva att under den tiden han befann sig på sjukhuset var de mest stress-och ångestfria dagar han haft på sex år.

"De dagarna var min riktiga semester, hur deprimerande det än må låta".

Sök hjälp om du själv mår dåligt

Mår du dåligt och behöver prata med någon? Eller är du orolig över någon i din närhet? Då kan du kontakta dessa linjer:

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!