Allt du vill veta om den superaktuella programledaren och regissören Edward af Sillén
Allt du vill veta om den superaktuella programledaren och regissören Edward af Sillén - Foto: STELLA Pictures/Robert Eklund

Här är allt du vill veta om superaktuella Edward af Sillén

Edward af Sillén är ett välkänt ansikte i tv-rutan och har gjort storsuccé som både regissör och programledare. Här är allt du måste veta om honom.


Edward af Sillén, 39, är högaktuell som programledare i nyårsdagens tv-satsning "Årets Quiz". 

Han är ett välkänt och älskat ansikte i rutan, och innan han tog sig an programledarrollen har han en storslagen karriär som regissör och manusförfattare i bagaget. 

Edward af Sillén är även känd kommentator vid Eurovision Song Contest och sitter i juryn för underhållningsprogrammet Talang sedan 2021. 

Här är allt du måste veta om honom!

Edward af Sillén adopterad

Foto: Stella Pictures

Edward as Sillén föddes i Brasilien 25 september 1982. 

Hans mamma och svenska pappa som bodde i Brasilien adopterade Edward af Sillén som nyfödd, vilket innebar att han fick lämna slummen i Rio och landa i ett radhus i Bromma. 

Edward af Sillén familj

Edward af Sillén på QX Galan. Foto: STELLA Pictures/Robert Eklund

I en intervju med Aftonbladet berättar Edward af Sillén att är positiv till att skapa en egen familj någon dag och gärna vill ha barn.  

Eftersom han själv är adopterad känner han även att det finns en cirkel som kan knytas ihop om han själv adopterar ett barn. Han har dock inga konkreta planer på att skaffa barn i dagsläget: 

– Jag märker ju att jag inte blir gravid hur mycket jag än försöker så jag tror att det där är nog en väg att testa.

Edward af Silléns partner – har han en pojkvän? 

Edward af Sillén på rödamattan med pojkvännen. Foto: STELLA PICTURES/Jari Kantola

Edward af Sillén har tidigare varit hemlighetsfull kring sitt kärleksliv men har nu brutit den mystiska tystnaden. 

Tv-profilen visade upp sin kärlek i rampljuset för första gången när han var på premiären av filmen Utvandrarna tillsammans med pojkvännen. 

Det är Christoffer Zackrisson som har stulit stjärnans hjärta och Edward af Sillén beskriver sig nu som "lyckligt osingel!"

Edward af Sillén Eurovision

Foto: Stella Pictures - Sweden

Eurovision Song Contest är något som ligger profilen kärt. Han har nämligen sedan 2005 arbetat fram och tillbaka med produktionen som Christer Björkmans högra hand. 

Han har även regisserat många upplagor av Melodifestivalen och  skrivit manus till många kända programledare som bland annat Petra Mede, Gina Dirawi och Danny Saucedo. 

Den talangfulle Edward af Sillén har med andra ord väldigt många strängar på sin lyra! 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!