Fredag 21 Jan
Stockholm

Norsk Paradise hotel-deltagare döms för våldtäkt av minderårig

Norsk Paradise hotel-deltagare döms för våldtäkt av minderårig
Den senaste säsongen plockas nu bort från streamingtjänsterna. Foto: Johan Nilsson/TT och Pexels

En tidigare deltagare i Paradise hotel Norge döms till fängelse för våldtäkt av en minderårig. Mannen ska ha varit under utredning redan när programmet spelades in. Nu plockas säsongen bort från streamingtjänsterna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En tidigare deltagare i norska “Paradise hotel” döms till fyra år och fem månaders fängelse för våldtäkt av en 14-årig flicka. Reailtydeltagaren uppges själv vara i 20-årsåldern, rapporterar Expressen. 

Utredningen mot mannen hade dessutom påbörjats redan under tiden han var med i realityserien. 

Erkände att han ljugit för produktionen

Under en rättegång erkände mannen att han har fört produktionsbolaget bakom ljuset och inte berättat att han förekom i en polisutredning under programmets gång. 

Deltagarens advokat menar att mannen nekar han till anklagelserna och att domen kommer överklagas. 

– Min klient står fast vid det han tidigare har hävdat, att han inte gjort detta. Han har inte haft något sexuellt umgänge med målsägande, säger advokaten till norska VG. 

Säsongen plockas bort

Nu plockas därför mannens säsong bort från streamingtjänsterna i Norge. 

– Efter att vi fått kännedom om domen har vi beslutat att ta ner säsongen där deltagaren är med, från Viaplay och Viafree, säger Kenneth Kristensen, nordisk programdirektör på Nent, enligt Expressen

Senaste svenska säsongen av Paradise hotel stoppades

2021 togs den senaste svenska säsongen bort från Viaplay efter att ett flertal deltagare trädde fram och berättade om de sexuella övergrepp som skett under programmets inspelning. Läs mer här

Kommentera
Kopiera länk
Dela