Farmen 2022 är i full gång – och vissa deltagare är mer lömska än andra
Farmen 2022 är i full gång – och vissa deltagare är mer lömska än andra - Foto: TV4/Farmen

Jag älskar när deltagarna stjäl i Farmen

"Farmen är inte ett livsstilsprogram med syfte att utbilda tittarna i djurvård, självförsörjning eller den svenska växtfloran – det är en dokusåpa", skriver Nyheter24:s Mathilda Lundqvist.


En ny säsong av Farmen är igång. 

Bland utmanarna som ska leva på en 1800-tals gård finns allt ifrån erfarna lantbrukare, på plats i Farmen 2022 för att äntligen få visa upp sin enorma kunskapsbank, till forna Big Brother-deltagare.

Gissningsvis hör deltagaren Alexander Segerström till en av de medverkande som splittrar flest tv-tittare. Han är inte bara oerfaren av lantliv – han är dessutom benägen att fuska sig till vinstpotten om en halv miljon kronor.

Under sin korta tid på gården har han hunnit skapat konflikter i gruppen, hånglat off cam och gömt viktig information från de övriga medtävlande. Han är den perfekta reality-deltagaren, med andra ord.

Och i slutet av dagen är ju inte Farmen ett livsstilsprogram med syfte att utbilda tittarna i djurvård, självförsörjning eller den svenska växtfloran – det är en dokusåpa. När jag ser vissa av deltagarna rasa över de försvunna prylarna undrar jag om de glömt det? Jag menar, hur kul hade programmet varit med 18 stycken Cissi på gården? 

Inte nog med att deltagare som Alexander ger tittarna exakt de man törstar efter i dessa reality-fattiga dagar. Men när jag funderar på vilken taktik jag själv hade kört på som fiktiv Farmen-deltagare landar jag i att jag hade varit exakt likadan: lömsk och egoistisk.

Att stjäla, ljuga och bråka för att rädda mig själv och de jag vill ha kvar, det är väl inte mer än rätt som deltagare i ett underhållningsprogram med hög vinstsumma?

"Det är ju en tävling", som så många deltagare gillar att slänga ur sig, innan de återgår till att lavja glad och tacksam bonde. Så tack Alexander för att du bär den reality-fanan högt – jag älskar när du stjäl i Farmen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen har särskild händelse under Eurovision

Bonde-Ellinors syrliga ord om Filip: "Jag är ledsen men..."

Ellinor Eke-Göransson blev "Bonde-Ellinor" med hela svenska folket efter att hon träffat Filip Nilsson i Bonde söker fru 2021. När paret gjorde slut året därpå så var det många tittare som blev nyfikna över vad som hänt egentligen.

Masked Singer anmält fyra gånger: "Obehagligt"

1 timme sedan
Masked Singer Sverige är en stor succé på TV4. Varje vecka lockar underhållningsprogrammet med Pernilla Wahlgren, Felix Herngren, Måns Zelmerlöw och Nour El-Refai miljonpublik. Men det finns en del detaljer som har fått tittarna att anmäla programmet.

Ryssland efterlyser regimkritisk författare

3 timmar sedan
Den ryska polisen har efterlyst författaren Daria Serenko. Det är ännu ett exempel på det allt hårdare klimatet för regimkritiker i landet.

"Stöld"-regissören: Vi har upplevt rasismen

3 timmar sedan
För regissören Elle Márjá Eira och huvudrollsinnehavaren Elin Oskal är det hat mot samer som skildras i filmen "Stöld" i högsta grad verklighet. Vi upplevde det faktiskt mitt under inspelningen, säger Elle Márjá Eira.

Det måste "Paradise"-deltagarna göra för att få ligga i huset

3 timmar sedan
Den nya säsongen av “Paradise” har haft premiär, och precis som tidigare så finns det strikta regler kring sex och samtycke. – Vi tänkte först det här med tummen upp skulle vara skit-cringe, säger deltagaren Josefine Horst.