Farmen 2022 är i full gång – och vissa deltagare är mer lömska än andra
Farmen 2022 är i full gång – och vissa deltagare är mer lömska än andra - Foto: TV4/Farmen

Jag älskar när deltagarna stjäl i Farmen

"Farmen är inte ett livsstilsprogram med syfte att utbilda tittarna i djurvård, självförsörjning eller den svenska växtfloran – det är en dokusåpa", skriver Nyheter24:s Mathilda Lundqvist.


En ny säsong av Farmen är igång. 

Bland utmanarna som ska leva på en 1800-tals gård finns allt ifrån erfarna lantbrukare, på plats i Farmen 2022 för att äntligen få visa upp sin enorma kunskapsbank, till forna Big Brother-deltagare.

Gissningsvis hör deltagaren Alexander Segerström till en av de medverkande som splittrar flest tv-tittare. Han är inte bara oerfaren av lantliv – han är dessutom benägen att fuska sig till vinstpotten om en halv miljon kronor.

Under sin korta tid på gården har han hunnit skapat konflikter i gruppen, hånglat off cam och gömt viktig information från de övriga medtävlande. Han är den perfekta reality-deltagaren, med andra ord.

Och i slutet av dagen är ju inte Farmen ett livsstilsprogram med syfte att utbilda tittarna i djurvård, självförsörjning eller den svenska växtfloran – det är en dokusåpa. När jag ser vissa av deltagarna rasa över de försvunna prylarna undrar jag om de glömt det? Jag menar, hur kul hade programmet varit med 18 stycken Cissi på gården? 

Inte nog med att deltagare som Alexander ger tittarna exakt de man törstar efter i dessa reality-fattiga dagar. Men när jag funderar på vilken taktik jag själv hade kört på som fiktiv Farmen-deltagare landar jag i att jag hade varit exakt likadan: lömsk och egoistisk.

Att stjäla, ljuga och bråka för att rädda mig själv och de jag vill ha kvar, det är väl inte mer än rätt som deltagare i ett underhållningsprogram med hög vinstsumma?

"Det är ju en tävling", som så många deltagare gillar att slänga ur sig, innan de återgår till att lavja glad och tacksam bonde. Så tack Alexander för att du bär den reality-fanan högt – jag älskar när du stjäl i Farmen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

1 timme sedan

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

1 timme sedan
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

3 timmar sedan
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

idag 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

idag 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

idag 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...