Söndag 26 Jun
Stockholm

Sigrid Bernsons ärliga ord: "Trodde på riktigt att jag skulle dö"

Sigrid Bernsons ärliga ord: "Trodde på riktigt att jag skulle dö"
Sigrid Bernsons ärliga ord: "Trodde på riktigt att jag skulle dö". Foto: Skrämdump/sigridbernson/Instagram

I flera inlägg på Instagram delar nu Sigrid Bernson med sig av den tuffa sanningen om varför hon lämnade rampljuset.
– Jag trodde på riktigt att jag skulle dö, när jag låg där i bilen och inte kunde kommunicera, berättar Sigrid.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sigrid Bernson, 33, blev ett folkkärt ansikte när hon slog igenom som dansare i "Let's dance" 2011. 

Efter att hon fick allt mer kärlek från svenska folket utvecklade hon karriären och tog sig an rampljuset som sångare, influenser och medverkade i diverse tv-program. 

"Utslag på hela kroppen"

För 2,5 år sedan kom dock vändningen som fick Sigrid att dra sig tillbaka. 

Nu berättar hon i flera inlägg på Instagram hur hon drabbats av utmattningssyndrom. I det första inlägget berättar hon hur kroppen började skicka ut varningssignaler när hon inte fick vila. 

Symptom som hjärtklappning, svårt att andas, utslag på hela kroppen och vid tillfällen svullet ansikte var signaler Sigrid utsattes för som berodde på stress. 

Bild: Skärmdump Instagram
Bild: Skärmdump Instagram
Bild: Skärmdump Instagram
Bild: Skärmdump Instagram

Första panikångestattacken kom efter en middag med några vänner. Sigrids två vänner hjälpte henne hem efter att hon hade svimmat på en restaurang.

– Under den taxiresan hem började det med att jag fick inte luft, jag kunde inte andas. Och plötsligt så försvann min syn helt och jag kunde inte prata. Min tunga och ansiktet blev helt förlamat, berättar hon.

"Nu är det slut, nu dör jag"

– Jag trodde på riktigt att jag skulle dö, när jag låg där i bilen och inte kunde kommunicera. Jag tänkte ”nu är det slut, nu dör jag”, säger Sigrid i videon på Instagram

Vidare fortsätter hon att berätta om när hon fick sin första "riktiga" krasch 2019 när hon var på väg hem från en tv-inspelning i Grekland. 

– Min hjärna bröt ihop. Jag förstod ingenting. Jag försökte läsa skyltar men förstod inte alls vad det var som stod på dem, jag visste inte vilket land jag var i, jag visste knappt vad jag hette.

Pojkvännen Robin Bengtsson, 31, hjälpte då Sigrid att ta sig hem till Sverige för att uppsöka omedelbar vård.

Bild: Skärmdump Instagram

Sigrid Bernsons ärliga ord om aborten

Hon blev efter detta tillsagd att dra ned på jobbet och hitta mer tid till återhämtning, men trots att hon försökte dra ned på tempot så mådde hon inte bättre.

– Mitt i det här fick jag reda på att jag var gravid, säger hon.

Trots att hon kände att många pusselbitar i livet var på plats, som att hon hade hittat mannen i sitt liv, hade roliga jobb och en bra ekonomi var det något som inte kändes rätt.

– Jag var såpass dålig att jag kände att det inte var läge för mig att bli mamma, och det var en jättestor sorg för mig. Så jag valde att göra en abort, förklarar Sigrid. 

Tog hjälp av mediciner 


Hon berättar vidare hur hon brukade vakna om nätterna fylld av ångest och rädsla, och att hon inte minns mycket från perioden. 

När Sigrid kom hem från sjukhusbesöken började hon ta hjälp av antidepressiva, ångestdämpande tabletter och sömntabletter för att försöka hitta en balans. Det var dock först som hon accepterade att hon var sjuk som hon började läka, säger hon. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.