Maxinnes nya bild på Instagram provocerar minst sagt...
Maxinnes nya bild på Instagram provocerar minst sagt... - Foto: Stella Pictures

Storbråk om Maxinne Björks Instagrambild: “Döda kroppar..."

Under söndagen publicerade Maxinne Björk en bild på Instagram som minst sagt provocerade. Nu anklagas hon för att ha poserat med döda kroppar: “Ingen respekt för deras liv”.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Influencern och bloggaren Maxinne Björk, 33, delar friskt med sig om sitt individualistiska leverne på sina sociala medier. På hennes Instagram ryms sorglösa strandbilder, tantra-tips och mycket naket. 

Maxinne Björk uttalar sig gärna om sina åsikter och förespråkar bland annat njutning och att lyssna på sin kropp. Men ibland anses inläggen vara av mer provocerande karaktär…

"I gränslandet till sexköp"

Maxinne Björk har tidigare varit i blåsvädret då hon exempelvis förespråkat yoni-massage, en tantrisk underlivsmassage som blivit starkt kritiserad av gynekologer samt kan hävdas ligga i gränslandet till sexköp. 

Hon har även bjudit på en vågad mensbild som gav blandade skurar i kommentarerna, somliga hyllade henne för sitt mod och tyckte att hon bidrog till en normalisering medan andra var provocerade. 

Nu kritiseras Maxinne för att ha poserat med döda kroppar på Instagram…

“Ingen respekt för deras liv”

I ett samarbete med kvinnokliniken HerCare har Maxinne Björk lagt upp ett inlägg på Instagram där hon berättar att hon börjat äta kött igen och menar att det är viktigt för många kvinnor för att kunna må bra.

I bilden till inlägget anammar Maxinne Björk ett stycke Lady Gaga-stil. Minns ni Lady Gagas uppseendeväckande köttklänning som hon bar 2012? Nu visar Maxinne upp sin egen tappning av klädesplagget: en köttbikini.

Och följarna, de visar inte bara upp glada miner… Några av kommentarerna lyder:

“Sårar verkligen att se hur någon använder andras döda kroppar för att posera…”,

“Det är grymt att du delar med dig öppet av din resa men det är trots det otroligt osmakligt att bära en del av en annan individs kropp som bikini”,

“Oavsett om du äter kött el inte så visar det på absolut ingen respekt för deras liv”.

Maxinne Björks svar på kritiken: “Deras liv förevigades i bild”

Maxinne Björk är inte sen med att svara sina kritiker i kommentarsfältet.

“Antar att mitt inre kattdjur kom ut. Som alltid leker med maten och plågar sina byten till döds” skriver hon som svar till en upprörd följare. 

Till kritiken om att bilden, oavsett budskapet, är respektlös svarar hon: 

“Jag håller absolut inte med. Deras liv förevigades i bild”.

När följare inte bara kritiserar inlägget för köttbikinins skull, utan argumenterar emot hennes budskap om vikten av kött för kvinnor, verkar Maxinne Björk i sin tur bli provocerad. I en kommentar ryter hon ifrån:

“Blir så jäkla trött på viktig-pettrar som vet bättre än andra… suck”.