Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Anders Bagge fick panikattack

- 01/11/2008, 16:21 -

Idol-juryns ordförande talar nu ut om panikattackerna och ångesten. Trots att han har skrivit låtar åt superstjärnor som Jennifer Lopez och Madonna har han fått leva med att vara folkskygg och rent av skräckslagen på grund av sin panikångest. Huvudanledningen till att han tackade ja till Idol var för att han ville ta död på alla hjärnspöken.

Rampljuset skrämmer honom dock inte längre.

– Panikångesten gör att jag satt upp gränser för vad jag klarar av. När jag fick en panikattack på Ica ville jag inte gå dit längre. Fick jag det på flyget när jag satt till vänster måste jag nästa gång sitta på höger sida, säger Anders Bagge till Svenska Dagbladet.

Ibland kändes det som att han skulle dö. Så småningom visade det sig att han saknade ett ämne i huvudet.

– Jag har aldrig gått på terapi för jag ska klara allting själv. Men jag fick tidigt en diagnos på att jag saknade serotonin i huvudet, ett ämne som gör att kroppen klarar att bli rädd. Jag fick istället enorm hjärnklappning, trodde att jag skulle göra på mig och det kändes som om det blixtrade i hela kroppen och att jag skulle dö, säger Bagge.

Skrivet av: