Kändistätt på fest för Rosa Bandet

- 15/10/2008, 22:24 -

83 kändisar i unik ny bok.

Vet du vad dansösen Nadja Sellrup, simstjärnan Therese Alshammar, supermodellen Victoria Silvstedt och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni har gemensamt? Jo, alla fyra har tillsammans med 79 kvinnor till blivit porträtterade i boken "Liv". Stylisten Ingela Klemetz och hennes make modefotografen Peter Farago har gjort boken gemensamt för att bekämpa bröstcancer.

Boken släpptes i dag privat på NK och Nyheter24 var på plats. Tillsammans med kända ansikten som bland annat Bibbi Andersson, Calle Schulman och Laila Bagge samt många andra gäster som passade på att gratisäta.

Den 17 oktober kommer boken att säljas i butik till förmån för Rosa bandet. Boken innehåller personliga porträtt av 83 svenska kvinnor. Artister, författare, konstnärinnor, politiker, direktörer, entreprenörer, chefstjänstemän, modeller, designers, redaktörer och idrottsstjärnor. För varje såld bok går 110 kronor till Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj.

– Jag är så stolt. Det tog hela nio månader att skapa detta mirakel. Man kan nästan säga att det är mitt lilla barn. Dessa kvinnorna är så engagerade. Det är 83 fantastiska kvinnoliv, säger Ingela Klemetz-Farago till Nyheter24.

Skrivet av: