Jimmy Jump: "Nu är jag kungen av pop - också"

- 31/05/2010, 14:05 -
1 av 5

REUTERS/Bob Strong/Scanpix

2 av 5

REUTERS/Bob Strong/Scanpix

3 av 5

REUTERS/Bob Strong/Scanpix

4 av 5

REUTERS/Bob Strong/Scanpix

5 av 5

REUTERS/Bob Strong/Scanpix

Efter sabotaget under ESC-finalen fick spanjoren Jimmy Jump spendera en natt i häktet och böta närmare 20 000. – Jag lever ut min dröm och får se stora delar av världen samtidigt.

Inför 125 miljoner tevetittare sprang spanjoren Jimmy Jump upp på scenen. I 20 sekunder hann Jump "medverka" i landsmannen Daniel Diges nummer.

Jimmy Jump, som egentligen heter Jaume Marquet Cot, har gjort sig ett namn genom att storma tennisplaner och andra stora evenemang.

– Jag ”hoppar” för frihet och för att folk ska bli glada. Det var också det jag gjorde i lördags. Jag lever ut min dröm och får se stora delar av världen samtidigt, säger han till norska tidningen VG.

För sitt tilltag i Oslo fick spanjoren spendera ett dygn i häktet samt böta 18 200 kronor. Ändå är han nöjd.

– Jag är på alla förstasidorna i tidningarna. Eurovision blev mitt första kulturella ”hopp”. Nu är jag kungen av pop också.

Han vill även be om ursäkt.

– Jag hörde att den spanska sångaren blev rädd då han såg mig. Det var verkligen inte meningen. Jag hoppas att han godtar min ursäkt. Jag vill bara glädja publiken och tv-tittarna.

För att lyckas ta sig förbi alla säkerhetsspärrar hade han förberett sig genom att inhandla ett Eurovisionband, som han bar runt halsen.

– Säkerheten var enorm. Jag var tvungen att byta plats flera gånger för att komma fram till scenen. Jag låtsades att jag jobbade inom kameraproduktionen. Efter en stund tog jag mig upp via en kameraramp och därefter var det bara att följa ljuset som jag alltid gör, säger han till VG.

Och fler "hopp" är att vänta. Jimmy Jump, som till vardags jobbar i en bokaffär i Barcelona, har inga planer på att pensionera sig.

– Det här är frihet för mig och jag kommer att fortsätta med det i alla fall fem år till. Sedan kanske jag pensionerar mig, säger han till VG.

Se Jimmy Jump "hoppa"

Jimmy Jump "hoppar" in på fotbollsplan

Jimmy Jump "hoppar" in på formel ett banan