Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gordon Ramsay sågas av svensk superkock

- 19/01/2011, 10:48 -
Gordon ramsey blir sågad
1 av 2

Gordon Ramsey

Alf Ove Hansen / Scanpix NORGE / SCANPIX

Leif sågar Gordon
2 av 2

Leif Mannerström

ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Tevekocken Leif Mannerström, 70, går till hård attack mot sin brittiske kollega Gordon Ramsay.

I TV4:s Sveriges mästerkock utser Leif Mannerström tillsammans med kollegorna Per Morberg och Markus Aujalay Sveriges bästa amatörkock. Men Gordon Ramsay, domare i amerikanska föregångaren Masterchef är ingen förebild för Leif Mannerström.

– Jag gillar över huvud taget inte Gordon Ramsay-stuket där man ska gapa, skrika, kalla folk för könsord och idiotförklara folk, säger han till Aftonbladet.

Mannerström menar att Gordon Ramsays burdusa stil ger kockar dåligt rykte.

– Folk får en skev bild av vårt yrke, att jobba i kök är inte så här. Det är roligt att vara kock och att prestera bra genom att jobba i lag. Många nya kockar tror att bara man är som Ramsay så ska det gå bra, det sänder fel signaler. Restaurangbranschen består inte bara av gaphalsar och idioter.

En som däremot är hård mot deltagarna i Sveriges mästerkock är Per Morberg. I torsdagens program spottar han ut en av deltagarnas mat och kallar ett annat bidrag "löjligt".

– Per Morberg är som han är. Det är väl gester som har gjort honom stor, men han ger sig lite längre fram i programmet. Per är en skön kille och han är en duktig kock, säger Leif Mannerström.