Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

TV4 upprörda efter Andreas Carlssons avhopp

- 15/03/2011, 14:47 -
1 av 2

Janerik Henriksson/Scanpix

2 av 2

Fredrik Sandberg/Scanpix

Andreas Carlssons avhopp från Idol var oväntat. Många TV4-chefer hade inte hunnit få informationen innan han gick ut med ett öppet brev, och är nu upprörda över hans tillvägagångssätt.

På måndagen tillkännagav Andreas Carlsson sitt beslut om att hoppa av Idol. Han skrev ett öppet brev där han berättar att Idol tog upp för stor del av hans tid, och det blev för mycket att pendla mellan Los Angeles och Sverige.

Peter Jihde som var programledare för Idol hoppade av efter fyra säsonger, vilket också var en anledning till varför Andreas valde att lämna det populära teveprogrammet, skriver Expressen.

– Ibland finns en speciell kemi mellan människor och Jihde är Sveriges främsta tv-ankare, ett riktigt proffs, säger Andreas Carlsson.

Magnus Karlsson Lamm, exekutiv producent för Idol hade vetat om Andreas avhopp i ett par veckor.

– Andreas tyckte att tiden var rätt för att berätta. Han har informerat mig och jag känner att vi gjort det här i samförstånd, säger han.

Efter brevet skickats ut kände många TV4-chefer, som inte hunnit få informationen, irritation över att de inte fått veta någonting först.

Det var meningen att avhoppet skulle presenteras för alla när en ersättare hade hittats.

– Det hade varit önskvärt om han hört av sig till oss innan det gick ut. Nu sätter han i gång processen med att hitta ny jurykonstellation på ett sätt vi inte ville ha. Nog är det snopet alltid, säger Camilla Filipsson, tillförordnad presschef på TV4.

Andreas Carlsson säger själv att han skickade ut brevet så att alla skulle sluta spekulera.

– Det är många som vill veta och det var dags att berätta. Jag ville gärna ge mitt personliga besked och tacka för mig själv. Jag hoppas att fyran sedan går ut och tackar mig, säger han.