Måndag 19 Apr
Stockholm

TV4:s val av Alexander Bard hyllas av experterna

1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Alexander Bard och Pelle Lidell är nya jurymedlemmar i Idol.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Spekulationerna om vem som skulle efterträda Andreas Carlsson efter avhoppet från Idoljuryn var många. Beslutet att hoppa av tog TV4 på sängen, och TV4-cheferna uttryckte sitt ogillande över den tidigare jurymedlemmens beslut att inte meddela TV4 innan han gick ut i media med sitt offentliga brev.

I dag kallade TV4 till presskonferens och presenterade de nya jurymedlemmarna, Alexander Bard och Pelle Lidell. Därmed utökades juryn från tre till fyra personer. Laila Bagge och Anders Bagge är kvar, precis som tidigare.

Särskilt valet av Alexander Bard som ny jurymedlem hyllas av experterna.

– Alexander Bard är ett mycket bra val. Han är en av få som skulle klara det svåra jobbet, själv hinner jag inte, säger Nyheter24-bloggaren och skivbolagsmagnaten Bert Karlsson.

Även Camilla Gervide, musikbloggare, krönikör och recensent på Nyheter24 är mycket nöjd med valet av Bard som ny jurymedlem.

– Alexander Bard kommer bli ett bättre komplement till Idoljuryn än jag tror Anderas Carlsson någonsin var. Han har visat prov på ett nytänkande som är få förunnat. Han har arbetat med musik i nästan varje genre som går och det kommer lyfta programmet  till en nivå de inte tidigare varit på och öppna upp chansen för musiker som inte nödvändigtvis passar in i det stereotypa popfacket.

Kommentera
Kopiera länk
Dela