Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kvinnoorganisation rasar mot Big Brother

- 09/04/2011, 15:08 -

Maja Suslin/Scanpix

På torsdagen släppte TV11 nyheten om att Basshunter, misstänkt för sexbrott i England, ska vara med i Big Brother. Nyheten fick Sveriges Kvinno- och tjejjourers riksförbund att se rött.– Det är olyckligt att man gör så här, säger ordförande Carina Olsson till Nyheter24.

På måndag går den välkände artisten Jonas "Basshunter" Altberg in i Big Brother.

När han är klar i skandalsåpan sätter han sig på planet till England där han ska upp i rätten misstänkt för två fall av sexuellt ofredade.

TV11 visste mycket väl om att Basshunter misstänks för sexbrott.

– Vi kan inte agera domstol och döma folk som inte blivit dömda för någonting. I det här fallet är det artisten Basshunter som vi bjuder in till programmet, säger Pelle Porseryd, exekutiv producent för Big Brother, till Nyheter24.

Men TV11:s beslut sågas av Carina Olsson, ordförande för Sveriges Kvinno- och tjejjourers riksförbund.

–  Man ska naturligtvis inte döma någon på förhand, men det räcker inte med att gömma sig bakom detta. Frågan är mycket större än så, säger hon och fortsätter:

– Det är dessutom ett trovärdighetsproblem för TV11 när man låter misstänkta sexbrottslingar medverka. Jag vet inte, men de borde ha en värdegrund?