1 av 3
- Foto: Leif R Jansson / SCANPIX /
2 av 3
- Foto: Berit Roald / Scanpix NORGE / SCANPIX
3 av 3
- Foto: Berit Roald / Scanpix NORGE / SCANPIX

Jonas Gardell: Jag blev våldtagen som 14-åring

Han lovade sin mor att aldrig berätta om våldtäkten medan hon skrubbade hans kropp. Men nu berättar Jonas Gardell om det fasansfulla övergrepp han utsattes för som tonåring.– Jag försökte vädja till honom att se att jag bara är ett barn.


I flera böcker har författaren och komikern Jonas Gardell, 47, beskrivit sin smärtsamma barndom som var fylld av mobbning, misshandel och utanförskap.

Men sitt mest traumatiska barndomsminne har han aldrig berättat om. Förrän nu - i söndagens Det blir bättre i TV3.

47-åringen har burit på sin mörka hemlighet hela livet men berättar nu öppet om den våldtäkt han utsattes för i en lägenhet på Södermalm i Stockholm för snart 33 år sedan.

– Jag försökte vädja till honom att se att jag bara är ett barn, berättar han i programmet.

Men mannen var obeveklig och fullbordade våldtäkten.

– Jag minns att han var naken och att han långsamt kröp mot mig. Och att jag också förstod att jag inte hade en chans. Sen är det blankt i skallen. Nästa riktiga minnesbild jag har är att jag står vid ytterdörren och gråter, berättar han i programmet.

 

Ville dö

Efter våldtäkten ville han ta sitt liv. Skamkänslorna brände i honom.

– Jag står nere i Zinkendamms tunnelbanestation. Jag ser att tåget kommer och jag tänkte att nu hoppar jag, nu är mitt liv slut. Tåget kommer och jag tänker att nu hoppar jag. Tåget kom men jag hoppade inte. När jag inte hoppade hade jag, tror jag, omedvetet eller medvetet fattar ett beslut: ”Jag ska inte dö, jag ska leva”.

Han berättade om den hemska våldtäkten för sin mor.

– Mamma skrubbade mig i badkaret sa till mig att jag aldrig fick berätta om det för någon och skickade mig till skolan.

Det blir bättre visas i TV3 på söndag klockan 21:00.

/
/
/
TV3
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

1 timme sedan

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

1 timme sedan
Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.

Hanna Friberg gripen i USA: "Saker hände"

2 timmar sedan
Hanna Friberg har blivit gripen i USA tillsammans med vännen Stella Cocozza. Vännerna höll helt enkelt på att bli utslängda från landet.

Många avhopp från Eurovision i Malmö

2 timmar sedan
Mellan 15 till 20 procent av artisterna bokade till kringarrangemangen i samband med Eurovision i Malmö har hoppat av. Bland dessa finns Dotter och Titiyo – sammanlagt har nu ett 20-tal artister meddelat att det inte längre vill vara med, uppger Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Kritikstorm mot killarna i Bachelorette – Sonjas svar: “Tycker inte om..."

2 timmar sedan
Årets säsong av ”Bachelorette” fortsätter att skapa stor diskussion och många ställer sig kritiska till killarnas beteende. För Nyheter24 berättar Sonja Livbom om sina känslor kring det hela.

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

3 timmar sedan
Det är på sin blogg som Sofia Ståhl bryter tystnaden om sina hälsoproblem. Hon säger även att hon under sin utredning "tagit saken i egna händer".