Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Superkänd röst med i nya True Talent

- 23/08/2011, 08:14 -
1 av 2

Nicklas Nordengrim Peyron/All Over Press

2 av 2

Nicklas Nordengrim Peyron/All Over Press

När talangjakten True Talent under tisdagen har premiär får tittarna ett ansikte på en röst de känner igen mycket väl - från en välkänd reklam.

Under tisdagen har TV3:s nya talangjakt True Talent premiär, där artisterna Danny Saucedo, Pernilla Andersson och Tommy Körberg får chansen att lotsa ett gäng sångbegåvningar genom säsongen.

När talangjakten under tisdagskvällen drar igång får publiken möta en röst de känner igen - från reklam. 

Anna Engh (f.d Nordell), 29, från Storfors, är kvinnan bakom den kända 118 800-melodin - balladen som under långa perioder spelats som radioreklam på flera stora kanaler.

"Är som Fröken Ur"

Anna blev utvald av True Talent-coachen Pernilla Andersson, som har känt igen rösten men aldrig kunnat placera den på en färdig artist.

– Du har blivit som Fröken Ur för mig, förklarar Pernilla för sin nya sångelev i programmet.

– Jag tycker att du är alldeles för fantastisk för att ingen ska veta vem du är, jag vill ju visa dig för svenska folket, fortsätter hon.

Anna är dock skeptisk till sin egen storhet.

– Vad ska jag säga? "Det är jag som har 118 800-rösten"?

Känd körsångerska

Vad tittarna inte vet är att Anna inte bara har en känd radioröst, utan även är en väletablerad körsångerska, som bland annat har körat bakom stora namn som Enrique Iglesias och Celine Dion under artistnamnet Anorah.

Hon har även släppt singeln "Drömmer jeg?" med den danska gruppen Johnny Deluxe.

Det finns dock en faktor som har satt käppar i hjulet för en framgångsrik solokarriär, och som Pernilla nu ska hjälpa Anna att hantera. Problemet stavas svaga nerver.

– Att det var just Pernilla som valde ut mig känns så fruktansvärt roligt, för jag behöver så mycket av det som hon har. Särskilt lugnet när man står på scen, avslutar Anna innan hon äntrar scenen framför de dömande jurygrupperna.

Känner du igen Annas röst? Lyssna på klippet: