Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Juryn slog ut Stig: "Öken"

- 11/09/2011, 23:55 -

Kollage/TV3/Niklas Alm/Johnny Wollin

Under söndagens veckofinal av True Talent röstades Stig Westlund ut - av juryn. Elimineringen är en uppgift juryn är allt annat än nöjda inför.

Under söndagen gick den första veckofinalen av TV3:s True Talent av stapeln - där Tommy Körbergs elev Stig Westlund, 41, tvingades lämna tävlingen.

Stigs medverkan i programmet fick ett abrupt slut då han, efter en duell mot Ellinor Asp, 39,  röstades ut - av juryn.

Under veckofinalerna ställs två av eleverna mot varandra efter att svenska folket har lyssnat på samtliga låtar och avlagt sina röster. Efter duellen har juryn, bestående av Pernilla Andersson, Tommy Körberg och Danny Saucedo, den otacksamma uppgiften att välja vem som ska lämna programmet.

– Det är öken att behöva rösta ut någon. Men, det finns alltid en baksida på varje mynt, och det finns så mycket i tävlingen som är kul och bra, så det här måste vara tyvärr vara baksidan, förklarar sångcoachen Pernilla Andersson för Nyheter24 efter sändningen.

"Jag älskar dem"

Även kollegan Danny känner viss vånda inför elimineringarna.

– Det momentet är lite jobbigt, och jag har fortfarande inte vant mig vid det. Men jag har tagit på mig den här rollen, och det ingår, säger han.

I rollen ingår även att coacha sina adepter under säsongen och det läger som äger rum under hösten. Kärleken och engagemanget för talangerna är stort.

– Jag älskar min elever. De är så olika, fina och begåvade. De inspirerar mig jättemycket i mitt eget artisteri, avslutar Pernilla Andersson.