Deltagarna i skandalsåpan utan lön och psykolog

- 14/10/2011, 15:02 -
1 av 2

FAKSIMIL/Youtube

2 av 2

FAKSIMIL/Youtube

Efter psykologen Eva Rusz kritik mot Sol, fest & oroliga föräldrar på Kanal 5 framkommer nu att inga psykologer användes under inspelningen. Samtidigt arbetar deltagarna gratis i programmet.

- Ingen efterfrågade psykologer under inspelningen, säger Dan Panas presschef på Kanal 5 till Nyheter24.

Tevekanalerna brukar normalt ha expertis och psykologer på plats inför castingen av dokusåpor och realityserier, något som Kanal 5 helt bortsett från. Inget psykologstöd ska ha erbjudits under eller efter programmet för de deltagande familjerna i skandalsåpan Sol, fest & oroliga föräldrar. Psykologen Eva Rusz kritiserade tidigare programmet som hon anser är destruktivt.

-  Jag tyckte att det kändes obehagligt. Jag är intresserad av att folk mår bra och det här är "freakoutteve", sa Eva Rusz i en tidigare intervju med Nyheter24.

"De som festar de festar"

Men Dan Panas som är presschef på Kanal 5 anser att programmet bidragit med att föra familjerna närmare varandra. Han berättar för Nyheter24 att deltagarna uppgett att programmet påverkat dem positivt.

- Vi är nöjda med programmet och vi är glada när vi hör föräldrar och barn som kommit varandra närmare, säger han.

Att deltagarna super, festar och går på strippklubb kommenterar Dan Panas på följande sätt:

- Alla festar inte i programmet. De som festar de festar, men festandet sätts i ett sammanhang.

Gällande kritiken från psykologen anser Dan Panas att det är svårt för Eva Rusz att bedöma och göra sig en uppfattning av programmet då hon inte varit med på plats under inspelningen.

- Vad Eva Rusz tror på sitt kontor, det är vad Eva Rusz tror på sitt kontor, säger han.

Vill inte förknippas med Kungarna av Tylösand

Dan Panas vill inte svara på om någon ersättning för att medverka i skandalsåpan har utgått till deltagarna utan menar att Kanal 5 har en policy om att inte kommentera detta. Huruvida det kommer en uppföljare under 2012 kan kanalen fortfarande inte svara på ännu. Dan Panas vill heller inte att programmet ska förknippas med den tidigare skandalsåpan "Kungarna av Tylösand"

- Absolut inte, de skiljer sig i allt, säger han.

Han menar att Sol, fest & oroliga föräldrar är ett program som "utforskar glappet mellan generationer".

Men på frågan om Dan Panas själv skulle kunna tänka sig att medverka i såpan med sina barn blir svaret svepande. Frågan har aldrig varit aktuell, säger han.