Produktionsbolag söp ner deltagare i skandalsåpan

Produktionsbolaget Titan ville göra skandalsuccé av TV3:s "Värsta pojkvänsakademin", och fick deltagarna supa sig fulla med gratis alkohol innan kamerorna slogs på.


Värsta pojkvänsakademien

Tolv sällsynt usla pojkvänner tror att de ska delta i den nya dokusåpan Sveriges skönaste snubbe. Det ska de inte. De ska, efter att i hemlighet ha blivit anmälda av sina flickvänner, vara med i Värsta pojkvänsakademien.

Drömmen om några veckors vilt grabbleverne på ett slott i Frankrike förvandlas i ett ögonkast till tuffa veckor i skolbänken - allt för att bli bättre pojkvänner och rädda sitt förhållande.

Den som lyckas bäst åker inte bara hem med en nöjd och glad flickvän – han vinner dessutom 300 000 kronor. Den som inte uppvisar några förbättringar får åka hem med skammen.

Källa: TV3

Nu framkommer nya uppgifter om hur produktionsbolaget Titan skötte inspelningen av TV3:s smått skandalkantade program Värsta pojkvänsakademin.

Bjöd på obegränsat med alkohol

Deltagaren Markus Holmström, 29, från Oskarshamn berättar nu för Nyheter24 hur produktionsbolaget ska ha bjudit på obegränsat med alkohol precis innan inspelningarna i Frankrike -för att kunna skapa mer "underhållning" i programmet.

Detta ska ha lett till att flera av deltagarna varit kraftigt berusade under inspelningarna. De medverkande kunde dricka upp till tio öl, och alkoholen erbjöds och serverades enbart i samband med inspelningarna.

"Ville att vi skulle göra bort oss"

Det så kallade ölspelet plockade fram innan inspelningarna av produktionsbolaget och deltagarna ska ha kunnat dricka obegränsat med alkohol som produktionsbolget bjöd på.

- De kopplade in alkoholen när de ville att vi skulle göra bort oss. Vid ett tillfälle drack jag alldeles för mycket, säger Markus Holmström.

Vad var det som serverades?

- Det var mest öl och vin.

Men Markus Holmström har inga "hard feelings" mot Titan och ångrar inte att han var med i programmet.

- Det är underhållningsteve och då måste de väl göra så här för att det ska bli underhållning, säger han.

"Hade jag ingen aning om"

Titans vd Thomas Hedberg är han ovetandes om det inträffade när Nyheter24 når honom.

- Detta har jag ingen aning om. Jag vet inte om vi har bjudit på alkohol. Du får prata med TV3 som hade folk på plats, säger han.

Max Lagerbäck, presschef på TV3, menar att TV3 står bakom alkoholserveringen.

- Ja, det är en del av formatet.

TV3 menar också att man har velat skildra deltagarnas beteende utan flickvännerna, något som fått dem att plocka fram alkoholen.

- Tolv glada festprissar och ett party för att visa dem i sitt rätta element, säger Max Lagerbäck.

- Här visar man hur det går till när inte flickvännerna var med. Det serveras alkohol till myndiga personer. Det är ingen som tvingar dem att dricka, avslutar han.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen inför ESC: "Säkerheten är väldigt stor"

Nytt bakslag för Eurovisionveckan i Malmö

1 timme sedan
Det är inte bara artister som hoppar av Eurovisionveckan i Malmö. Nu står det klart att Moriska paviljongen, som skulle hysa Euro Fan Café för tillresta Eurovision-fans, också drar sig ur.

Veckans film och serier – Gosling som stuntman

3 timmar sedan
Ryan Gosling är avdankad stuntman i "The fall guy" och i "A man in full" spelar Jeff Daniels en företagsledare på fallrepet. Här är veckans filmer och serier.

Céline Dion om svåra sjukdomen: "Hoppas på ett mirakel"

idag 02:42
Den kanadensiska megastjärnan Céline Dion, som i fjol tvingades ställa in sin världsturné sedan hon drabbats av den ovanliga neurologiska sjukdomen stiff person syndrome, har för första gången sedan sjukdomsbeskedet givit en intervju.

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

igår 21:37
Nu har har den omtalade lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts. Huset är byggt med hjälp av en feng shui-expert och kostade 14 miljoner. Men det blev en riktig förlustaffär när paret sålde villan på Värmdö.

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

igår 20:50
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.