Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Produktionsbolag söp ner deltagare i skandalsåpan

- 26/10/2011, 12:11 -

Produktionsbolaget Titan ville göra skandalsuccé av TV3:s "Värsta pojkvänsakademin", och fick deltagarna supa sig fulla med gratis alkohol innan kamerorna slogs på.

Nu framkommer nya uppgifter om hur produktionsbolaget Titan skötte inspelningen av TV3:s smått skandalkantade program Värsta pojkvänsakademin.

Bjöd på obegränsat med alkohol

Deltagaren Markus Holmström, 29, från Oskarshamn berättar nu för Nyheter24 hur produktionsbolaget ska ha bjudit på obegränsat med alkohol precis innan inspelningarna i Frankrike -för att kunna skapa mer "underhållning" i programmet.

Detta ska ha lett till att flera av deltagarna varit kraftigt berusade under inspelningarna. De medverkande kunde dricka upp till tio öl, och alkoholen erbjöds och serverades enbart i samband med inspelningarna.

"Ville att vi skulle göra bort oss"

Det så kallade ölspelet plockade fram innan inspelningarna av produktionsbolaget och deltagarna ska ha kunnat dricka obegränsat med alkohol som produktionsbolget bjöd på.

- De kopplade in alkoholen när de ville att vi skulle göra bort oss. Vid ett tillfälle drack jag alldeles för mycket, säger Markus Holmström.

Vad var det som serverades?

- Det var mest öl och vin.

Men Markus Holmström har inga "hard feelings" mot Titan och ångrar inte att han var med i programmet.

- Det är underhållningsteve och då måste de väl göra så här för att det ska bli underhållning, säger han.

"Hade jag ingen aning om"

Titans vd Thomas Hedberg är han ovetandes om det inträffade när Nyheter24 når honom.

- Detta har jag ingen aning om. Jag vet inte om vi har bjudit på alkohol. Du får prata med TV3 som hade folk på plats, säger han.

Max Lagerbäck, presschef på TV3, menar att TV3 står bakom alkoholserveringen.

- Ja, det är en del av formatet.

TV3 menar också att man har velat skildra deltagarnas beteende utan flickvännerna, något som fått dem att plocka fram alkoholen.

- Tolv glada festprissar och ett party för att visa dem i sitt rätta element, säger Max Lagerbäck.

- Här visar man hur det går till när inte flickvännerna var med. Det serveras alkohol till myndiga personer. Det är ingen som tvingar dem att dricka, avslutar han.