Mupparna anklagas för propaganda: "Kommunister"

- 06/12/2011, 15:17 -
1 av 2

Scanpix/Disney Enterprises, Andrew Macpherson

2 av 2

Scanpix/ Walt Disney Records

På den konservativa, amerikanska, TV-kanalen FOX News systerkanal FOX Business är man säkra på att det finns ett underliggande kommunistiskt budskap i den nya filmen ”Mupparna”.

Mupparna är tillbaka på den vita duken i den nya filmen som kort och gott heter ”Mupparna”. I programmet ”Follow the Money”, som visas på kanalen FOX Business, är man dock övertygade om att filmen har en dold agenda.

- Det är helt otroligt hur långt vänstern kan gå för att manipulera våra barn, för att ge dem ett anti-företagsbudskap, säger Dan Gainor från det konservativa Media Research Center i programmet.    

"Hatar företagsamerika"

Det han och programledaren Eric Bolling,syftar på är att skurken i filmen är en elak oljemagnat som heter Tex Richman. Gainor menar att Hollywood hatar oljeindustrin.

- De har gjort det här i decenium. Hollywood, vänstern, media, de hatar oljeindustrin, säger Gainor.

Han fortsätter.

- De hatar företagsamerika. Det ser du i alla filmer som atackerar det, det spelar ingen roll om det var ”Bilar 2”, en annan barnfilm, George Clooney-filmen ”Syriana” eller ”There will be blood” - alla attackerar oljeindustrin utan att påminna folk om vad olja betyder för de flesta: bränsle för att lysa upp ett sjukhus, värma upp ditt hus, bränsle till en ambulans.

"Uppenbar hjärntvätt"

Även bisittaren Andrea Tantaros menar att vänsterkopplingen är tydlig.

- Det är uppenbar hjärntvätt, jag önskar att vänstern kunde lämna små barn i fred. Varför måste det finnas ett politiskt budskap? undrar hon i programmet.

I filmen är skurken Richman ute efter att förstöra mupparnas studio och får hjälp av tre fans för att försöka rädda den.

Se klippet från programmet här: