Hanna Aler Sjöqvist tipsar om vad du ska se på teve i veckan.
Hanna Aler Sjöqvist tipsar om vad du ska se på teve i veckan. - Foto: Elin Mårtensson

Hanna Aler Sjöqvist: "Jag älskar 'old fashion-kärlek'"

Nyheter24:s Hanna Aler Sjöqvist tipsar om vad du kan se på dumburken i veckan, och vad du med lätthet kan skippa.


Veckans JAPP och ZAPP
VECKANS JAPP: Bagge i Nyhetsmorgon på lördag den 4/8 kl. 07.58. Efter hur det gick förra gången kan man ju inte missa detta. Jag hejar på Laila, kämpa! 

VECKANS ZAPP: Alltså OS. Jag vet att jag rekommenderade det förra veckan, men nu har jag tröttnat. Hur ska vi någonsin hämta "OSs" efter det här megafiaskot. Har vi ens några guldhopp? Jag gillar inte tävlingar man inte kan vinna. 
Jaha, då var det dags igen. Fortfarande ganska stilla på tevefronten, men håll till godo. Snart drar det igång och till hösten kommer en hel massa bra premiärer. Förra veckan träffade jag Sofi Fahrman som pratade om "Project Runway" och den här veckan ska jag bland andra träffa "Hollywoodfruarna", där det senaste tillskottet, som är 43 år gammal, har en man som är 82. Och hon är dessutom gravid. Gissa om jag ska fråga om det? Nu till veckans tevetips

Måndag 30/7: Filmmåndag! "Under Toscanas sol" (2003), ett lite klyschigt drama om den italienska drömmen - kan det bli bättre? (kl. 21.00 Kanal 9). Om man inte gillar't så visar TV4 en Wallis, precis som vanligt! 

Tisdag 31/7: "The boys in the band - så kom den till". En dokumentär om Hollywoods första gayfilm får inleda Prideveckan. (kl. 21.30 SVT2). Även svensk premiär för amerikanska dramaserien "Heart of Dixie" med Rachel Bilson i huvudrollen. (kl. 20.00 Kanal 5)

Onsdag 1/8: Film igen. Kan inte låta bli, jag älskar "old fashion-kärlek". "Försoning" från 2007 är ett drama som utspelar sig på 30-talet. Mycket bra skådespeleri. (kl. 21.00 TV8)

Torsdag 2/8: Filmen "Tretton" (2003) visas på TV11 kl. 21.00. Riktigt bra film om hur det är att vara ung och osäker. Jag såg den när jag var 15 och så här 10 år senare tycker jag fortfarande att den är bra. Helen Hunter är fantastisk i rollen som mamma till en bråkig tonåring. 

Fredag 3/8: Om man inte vill gå ut och parta på fredagen utan i stället bilda sig lite ska man se "Den första filmen". Den uppmärksammar situationen i Kurdistan på ett helt nytt sätt, nämligen genom ett barns ögon. Känns som en riktigt spännande dokumentär. (kl. 20.00 SVT2)

Lördag 4/8: Eftersom man inte partade på fredagen, så kanske man socialiserar sig lite på lördagskvällen. Och då kan man se på teve på dagen i stället. Kl. 11.40 visar Kanal 5 klassikern "Döda poeters sällskap". 

Söndag 5/8: SVT2 börjar sända Charles Dickens "David Copperfield" från 1999. Den är i fyra delar och huvudrollen spelas av Daniel Radcliffe, innan han blev "Harry Potter" med hela världen. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jill Johnson släpper ny countrysingel

1 timme sedan

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

1 timme sedan
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvists ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan...Se bilderna här på Nyheter24.