Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Jag hade tackat nej till ett skivkontrakt med Bieber-låtar"

- 06/12/2012, 17:47 -
Isak vill inte gå i Justin Biebers fotspår.
1 av 7

Isak vill inte gå i Justin Biebers fotspår.

FameFlynet Sweden / FameFlynet Sweden

På fredag gör Awa, Benny och Isak upp om finaltiteln i X Factor.
2 av 7

På fredag gör Awa, Benny och Isak upp om finaltiteln i X Factor.

FameFlynet Sweden / FameFlynet Sweden

Isak har snabbt blivit en riktig flickidol.
3 av 7

Isak har snabbt blivit en riktig flickidol.

FameFlynet Sweden / FameFlynet Sweden

Efter sändningarna har tjejerna köat med autografblock.
4 av 7

Efter sändningarna har tjejerna köat med autografblock.

FameFlynet Sweden / FameFlynet Sweden

Finalisterna med sina mentorer: Awa och Andreas Carlsson, Isak och Ison Glasgow samt Benny och Orup.
5 av 7

Finalisterna med sina mentorer: Awa och Andreas Carlsson, Isak och Ison Glasgow samt Benny och Orup.

FameFlynet Sweden / FameFlynet Sweden

Isak djupt koncentrerad under en fredagsfinal.
6 av 7

Isak djupt koncentrerad under en fredagsfinal.

FameFlynet Sweden / FameFlynet Sweden

Snart smäller det - vem tror du vinner?
7 av 7

Snart smäller det - vem tror du vinner?

FameFlynet Sweden / FameFlynet Sweden

INTERVJU24. Isak Danielsson är bara 15 år men vet definitivt vad han vill. Nyheter24 har träffat "X Factor"-finalisten och pratat framtidsplaner, kärlek och hysteriska tjejfans.

15-åriga Isak Danielsson blev redan från sin första audition i "X Factor" omskriven i pressen. Dels för sin unga ålder - han var bara 14 år när han sökte - men också för sin samling tama höns hemma i trädgården. Men framförallt för att juryn såg potentialen i Isaks guldstämma och flickidolsvänliga utstrålning. 

Mycket riktigt blev Isak snabbt en av favoriterna i programmet och den som tjejerna väntat på efter sändning. Men Isak vill inte bli någon ny Justin Bieber. För Nyheter24 förklarar han varför.

Du har en stor skara skrikande tjejfans efter dig - får du vara i fred påhotellet?
– När de hade höstlov och var lediga var det massor av folk utanför som stod här sent på natten, det var sjukt. Det funkar bra, det beror på vilka dagar och tider. Vi har ju våra rum, och jagbor inåt, så de kan inte titta in i alla fall.

Hur funkar det attgå ut på stan nu när du är flickidol?
– Det är alltid någonsom känner igen en, även om man typ bara sitter och äter så harman alltid ögon på sig och det är väldigt obekvämt. Någonkanske smygfotar någonstans. Det är lite obehagligt, egentligen.Jag har därför inte varit ute så mycket.

Lite obehagligt sägerdu - börjar det bli jobbigt på riktigt?
– När man står på scen så vill man liksom haden uppmärksamheten. Och man tycker det är kul. Men när man gårpå stan och folk tittar så känner man verkligen inte för det. Jagkan ta bilder och så, om det inte är så att jag sitter och äter.Då måste de ändå förstå. Så då säger jag ofta nej.

Är du inte rädd dåatt bli uppfattad som divig?
– I så fall får folktro det, för man måste ha en gräns. Man är jättetacksam förallt stöd, och man vill ju ge någonting tillbaka. Om det är att ställa upp på en bild så får man ställa upp. Men fansen måste ändå respekteramig också för att jag ska respektera dem.

Hur har dina vänner reagerat när du blivit känd?
– Det är hemskt hur många som faktiskt har ändrats. Folk har varit väldigt "kiss up my ass". Folk som varit mina bästa vänner ringer plötsligt hela tiden. Man förstår ju, men så här har de inte betett sig förut. Det är svårt att förklara hur, men man märker liksom. Det verkar som att de tror att de ska förlora mig. Men jag är ju bara på teve, jag är fortfarande mig själv.

"Jag kommer inte att ändra mig"

Säg att du fårchansen att bli den nya Bieber, skulle det vara värt att offraså mycket av ditt privatliv?
– Ja, men jag vill inte vara någon kopia och jag villinte bli jämförd med honom. Men jag hade gärna blivit så känd,gud vad fräckt! Det skulle vara underbart.

Är du trött på attbli jämförd med Bieber?
– Det är mest det att jag inte vill gååt det hållet, pop och det "normala", att man blirflickidol. Alltså, det är klart att jag vill vara flickidol, det ärju det jag är, och det skäms jag inte över. Men jag skulle ändåvilja kunna ha en bredare fanbase. Och att kunna göra jazz och soul.

Är du rädd för attbli styrd och hamna i ett fack du inte vill?
– Jag är nog ganskastark. Jag skulle säga ifrån och bara "Vad håller ni påmed?", liksom. Jag ska fortsätta som jag är, så får detfunka eller inte. Jag kommer inte att ändra mig.

Så om du blirerbjuden ett skivkontrakt med bara Bieber-låtar, skulle du ärligtsäga nej då?
– Ja, det hade jag gjort,för jag vill inte vara någon annan. Då hade jag sagt att det här inte är min stil. Hade desagt att det är så de vill göra det så hade det varit fine,whatever, då får jag göra det på ett annat sätt. Jag hade gärnagjort pop också, det är inte det. Men jag vill inte bara göra encatchy låt som du går å tänker på i en vecka, så glömmer dubort den.

"Jag älskar fåglar - jag kan bara sitta och titta på dem"

Du verkar väldigtbestämd med vad du vill fast du är så ung, vad kommer det ifrån?
– Jag är ganska vuxen,men ändå barnslig. Jag har alltid varit lite "odd". Jag har alltid haft vänner, men jag har bara varit annorlunda. Jag är lite äldre i mittsätt, jag klarar mig själv, jag lagar mat och så.

Vad är dinparadrätt?
– Min spagetti och köttfärssås, jag älskar den. Jaghar tomatpuré istället för sådan där burk. Jag är jättebra påchicken nuggets också, jag gör kyckling som jag lägger i ägg, och vänder i krossade Cornflakes och friterar i olja - jag är så bra på det! Haha, man kan inte troatt jag är så här smal.

Du äter kyckling alltså, trotsdina tama höns?
– Ja, jag äter kyckling, men jag äter ju intemina egna höns.

Men du, vad ärgrejen med höns?
– Jag älskar djur, menjag älskar speciellt fåglar. Det låter så nördigt, men det ärnågot som fascinerar mig. Jag vet inte vad det är, jag kan barasitta och titta på dem. Man kan liksom hålla dem, de är tama ochman kan lära dem tricks. De är jättehärliga.

Har aldrig varit kär

Många fans undrar noghur det går med kärleken...?
– Jag tycker det ärjättefjantigt egentligen, "Varför skade bry sig?", typ. Men jag fattar att de gör det. Det kännsbara så matchmaking.com att säga typ "Jag är singel...". Men jag är inte tillsammans med någon, och whatever happenshappens. 

Har du varit riktig kär någon gång?
– Hmm... kanman vara det ens? Gud, jag är liksom 15 år. Så nej, det har jagnog inte.

Kanske svårt att svara på då, men vad tror du attdu faller för?
– Någon som är sigsjälv, är rolig och skön. Jag har ingen typ. 

Skulle dukunna dejta ett fan?
– Det beror på, om det är någon som ståroch väntar utanför hotellet så vet jag inte... Det hade varitsvårt, för man hade ju undrat om fanet var med mig för att man ärigenkänd eller... Nej, det hade varit jättekonstigt. Men om det ärnågon som gillar min musik bara, visst.

Ni har träffat många kändisar under hösten - du måste ha blivit starstruck av någon?
– Ja, Kesha. Vi fick inteträffa henne för hon var sjuk. Jag är sånt Kesha-fan så det ärgalet, jag gick till hennes loge sen. Hennes ögonfransar och hennestofs med hår på var kvar, så jag tog dem. Hon är så snygg, jag dör,jag älskar Kesha! Hon är på något sätt lite maskulin, men gud, hon är så snygg. Såg du inte när hon log?

Tippar vinnaren

Hur är det mednerverna inför finalen??
– Jag är taggad och ska ha jättekul. Nuär det nästans mindre nervöst än vid semifinalen. 

Vemvinner "X Factor"?
– Jag tror att många redan har bestämt sig vem derasfavorit är. Jag har varit i duell två gånger. Jag har inte gettupp hoppet om att jag kommer vinna, det ska man aldrig göra. Men jagtror det blir Awa.

Ska man inte tro på sig själv?
– Jo, ochdet gör jag. Men det är också bra att vara beredd på det värstaså man tar det bra. Av det man ser på statistik och lyssnar på vadfolk säger så är det ju Awa.