Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så lurade TV4 Idol-tittarna - kvalfinalisten coachad av juryn

- 12/09/2013, 10:15 -
Sannes look har förändrats en aning sedan hon var med i "Made of Sweden".
1 av 4

Sannes look har förändrats en aning sedan hon var med i "Made of Sweden".

Faksimil Youtube/TV4

Här i popgruppen "Play".
2 av 4

Här i popgruppen "Play".

JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Laila tillsammans med "Play".
3 av 4

Laila tillsammans med "Play".

SCANPIX SWEDEN

Anders Bagge reagerade starkt under Sannes Idol-audition.
4 av 4

Anders Bagge reagerade starkt under Sannes Idol-audition.

Faksimil Youtube/TV4

Sanne Karlsson är en av de idol-deltagarna som tagit sig längst i år. Publiken har fått veta vem hon är och hur hon presterar på scen. Det tittarna däremot inte fått veta är att hon samarbetat med Idoljuryn och TV4 förut.

Under onsdagens avsnitt av TV4:s Idol fick tittarna se vilka som gått vidare till att bli höstens 20 kvalfinalister. En av dem är Sanne Karlsson, 22, som överöstes med beröm efter sin audition. 

– Du är en riktig stjärna, du ska stå på scenen, utropade jurymedlemmen Laila Bagge till Sanne efter att hon sjungit första gången.

Men det publiken inte fått veta är att det inte alls var första gången Sanne mötte juryn. 22-åringen var nämligen en av deltagarna i programmet "Made in Sweden" som sändes på TV4 år 2010.

"Vi kan inte hålla reda på folk"

Då gav sig Laila Bagge, Anders Bagge samt låtskrivaren och förra idol-jurymedlemmen Andreas Karlsson ut på jakt efter talanger bland Sveriges sjungande ungdomar, där de bland annat plockade ut Sanne, som valdes ut som deltagare i popgruppen "Play".

– Vi kan inte hålla reda på vad folk har varit med förut. Det har ju ställt upp i X-factor och diverse program men det nämns ju inte heller. Och nu är det ju upp till tittarna om hon går vidare eller inte, säger Anders Bagge till Aftonbladet som först avslöjade nyheten. 

Se Sannes audition och deltagande i made of Sweden här: