Isabella Löwengrip kritiserade annonsen för Nettofinans, men nu får hon mothugg.
1 av 3
Isabella Löwengrip kritiserade annonsen för Nettofinans, men nu får hon mothugg. - Foto: YESSICA THOR/STELLA PICTURES
Kissie bemöts inte.
2 av 3
Kissie bemöts inte. - Foto: ROBERT EKLUND/STELLA PICTURES
Vd:n för företaget bakom annonsen förklarar sig i Nyheter24.
3 av 3
Vd:n för företaget bakom annonsen förklarar sig i Nyheter24. - Foto: PRIVAT/BLONDINBELLA.SE

Reklamen som får Kissie och Blondinbella att rasa

Lånebolaget Nettofinans har hängts ut hos bloggare efter en annons som uppenbarligen väcker känslor. Nu svarar företagets vd, Richard Gabler, på kritiken.


"Låter klokt att spara undan"

Sveriges största bloggare hänger ut ett företag och kallar reklamen för "hemsk". Hur påverkar det egentligen anseendet för företaget?

– Bloggarna äger självklart rätt att anföra sina åsikter om bolagets produkter och jag tycker själv att det låter klokt att spara undan pengar, säger Richard Gabler, vd, men tillägger:

– Ibland kan det, som alla vet, uppstå tillfällen då man är i behov eller har önskningar som inte kan uppnås utan ett lån.

De senaste dagarna har företaget Nettofinans fått svidande kritik från några av landets största bloggar. Detta efter en annons i en tidning där de erbjuder ett lån - och lockar med skor. "Med Nettolånet kan du vara riktigt snygg i sommar" går att läsa bredvid.

– Jag blir så frustrerad hur företaget lockar den målgrupp som ökar mest hos Kronofogden just nu, skriver Isabella "Blondinbella" Löwengrip i ett inlägg.

Även Alexandra "Kissie" Nilsson stämmer in i Isabella Löwengrips kritik.

– Vilken hemsk reklam Nettolånet har gjort, skriver hon.

Bilden har spridits och kommenterats av läsare och bloggkollegor. I dag svarar företaget på kritiken, och menar att Isabella Löwengrip sprider osanningar.

– Vi har absolut inget intresse av att locka någon målgrupp som hamnar hos Kronofogden. För övrigt så är den målgrupp som ökar mest hos Kronofogden kvinnor över 65 år vilket inte är målgruppen för tidningen som bloggaren refererar till, skriver Richard Gabler, vd på Nettofinans, i ett mejl till Nyheter24.

Menar att Blondinbella ljuger

Isabella Löwengrip skriver:

– De kollar inte ens upp om du kan betala tillbaka.

Det är lögn, menar Richard Gabler.

– Vi "kollar" självklart om sökande har de ekonomiska förutsättningarna som krävs för att hantera denna kredit. Som exempel kan nämnas att vi gör en kreditupplysning från UC, vilket är samma kreditupplysningsbolag som samtliga storbanker använder sig av.

Vägrar bemöta Kissie

Men Gabler vill inte bemöta kritiken från Alexandra "Kissie" Nilsson.

– Hon har själv reklam för sms-lån och länkarna i hennes artikel är sponsrade där läsaren kan söka lån. Jag behöver nog ett förtydligande innan jag kan bemöta hennes kritik.

Nyheter24 har sökt både Isabella Löwengrip och Alexandra Nilsson utan framgång.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

1 timme sedan
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

1 timme sedan
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

2 timmar sedan
I morse anhölls en känd svensk skådespelare norr om Stockholm misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.

Råkade Bianca Ingrosso precis avslöja sitt hemliga konto?

2 timmar sedan
Det är många där ute som har så kallade "spion-konton" på Instagram för att kunna följa folk utan deras vetskap. Men var det nu som Bianca Ingrosso råkade avslöja sitt?

Lyxlön för 12-barnsmamman Madeleine Ilmrud

2 timmar sedan
12-barnsmamman Madeleine Ilmrud, känd från TV4-programmet Familjen Annorlunda, försörjer sig idag som influencer. Något som ger henne riktigt bra betalt...