Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lady Dahmer och Katrin Zytomierska i viktkrig

- 21/09/2015, 16:14
Lady Dahmer ville inte möta Katrin Zytomierska i TV4.
1 av 4

Lady Dahmer ville inte möta Katrin Zytomierska i TV4.

https://instagram.com/ladydahmers/, Dan Hansson/SvD/TT BILD. Bilden är ett montage.

2 av 4

https://instagram.com/ladydahmers/

3 av 4

FameFlynet Sweden / Robert Eklund

4 av 4

Stellla Pictures / Jari Kantola

Bloggerskan Lady Dahmer vill inte debattera med Katrin Zytomierska i TV4.

Den populära feministiska bloggaren Lady Dahmer, eller Natashja Blomberg som hon egentligen heter, vill inte debattera mot Katrin Zytomierska i TV4. Det var i "Malou efter tio" som vikt skulle debatteras. På sin Instagram berättar Lady Dahmer varför hon vägrade att medverka i programmet.

– Jag tror att ett samtal med Katrin kommer att sabba grundtanken med det TV4 (påstod sig) vill förmedla och lyfta fram. Dels så är Katrin inte rädd för konflikt och jag är rädd för att hon kommer kapa hela samtalet med sitt kvinno-, kropps- och fetthat, skriver Dahmer bland annat.

View this post on Instagram

Jag tackade nej till att möta Katrin i tv-soffan. Inte för att jag inte är säker på min sak utan för att jag tror ett samtal med Katrin kommer att sabba grundtanken med det TV4 (påstod sig) vill förmedla och lyfta fram. Dels så är Katrin inte rädd för konflikt och jag är rädd för att hon kommer kapa hela samtalet med sitt kvinno-, kropps- och fetthat. Och dels så känns det viktigt att vi som försöker göra upp med den här hetsen får trygga rum att samtala i utan att behöva förhålla oss till människor som äcklas av oss. Jag är inte intresserad av debatt. Jag är inte intresserad av att argumentera för rätten att få finnas, få vara och leva och andas utan hat och förtryck. Något intresse av att sitta och läxa upp istället för att samtala lockar inte heller. Jag vill bli hörd. Lyssnad på. Får liksom inte Katrin och människor som henne höras tillräckligt? Typ överallt? I alla sammanhang? Varje dag? Är det inte lite det som är problemet och därför som bodypositivity-rörelsen faktiskt behövs? Är det inte dags att VI får höras utan att bli avbrutna eller motargumenterade? #fatshame #tjockhat #tjockverklighet (OBS TW på katrins kommentarsfält om ni går in för att diskutera)

A post shared by Natashja B / Lady Dahmer (@ladydahmers) on


Katrin själv anser att hon har rätt, och på Instagram förklarar Katrin hur hon resonerar:

View this post on Instagram

Vet man att man har rätt så har man inget problem med att argumentera för sin sak. Dessa tjocka tjejer som har startat den här rörelsen där de uppmuntrar folk att frossa och vara tjocka vägrar att möta mig i debatt hos Malou. Jag tycker att det är ett tillräckligt bevis för att de vet att de gör fel. Synd bara att de kommer att påverka så många svaga människor i sitt larviga projekt. Svaga människor som kommer att låta sig påverkas och börja vräka i sig onyttig mat för att sen göra sig löjliga över sin övervikt i hopp om att få en klapp på axeln för sitt mod. Men hey @cleaneating.se står redo att ta emot dem när de sen faller. Som alltid. #cleaneating

A post shared by Katrin Zytomierska (@katrinzytomierska) on

Lady Dahmer kontrade genom att uppmana sina Instagramföljare att frossa i onyttigheter.


– Köp två! Eller tre!, skriver Dahmer.