Joakim Berg och
1 av 2
Joakim Berg och - Foto: Patrik Österberg/All Over Press/DANIEL OHLSSON/TV4
Joakim Berg är mer känd som
2 av 2
Joakim Berg är mer känd som

Jockiboi portad från ungdomsfestival

"Dagens runk" är inte längre välkommen på festivalen för ungdomar.


Vem är Jockiboi?

Joakim "Jockiboi" Berg slog igenom i dokusåpan "Kungarna av Tylösand" och var senast aktuell i dramaserien "Den sista dokusåpan", som visats på TV6. Inte minst har han blivit känd för sin provocerande blogg.

Nästa lördag skulle "Kungarna av Tylösand"-profilen Joakim "Jockiboi" Berg, 26, uppträtt på Sundspärlan i Helsingborg under en festival som riktar sig till ungdomar över 15 år. Skandalbloggaren var bokad som en av flera akter under stadens "Musicnation summerfestival" men nu är han inte längre välkommen. Det efter hårda påtryckningar.

– Vi har fått kritik från alla sidor och håll, säger Musicnations ägare, Christian Pikulak, till HD.

Det är Jockibois frispråkiga bloggande som satt käppar i hjulen för det planerade uppträdandet. Bland annat bloggar profilen regelbundet om "dagens runk" och publiceras pornografiska bilder. Han ska även ha kommenterat glädjen inför giget som följande i sin blogg:

– Jag har alltid hört bara bra saker om Skåne! Att dom tightaste slynorna finns där.

Ett beteende som man först tycks ha missat från festivalens sida.

– Jag fick bara informationen att han var Sveriges mest lästa manliga bloggare och att ungdomar ser upp till honom. Det stämmer inte alls. I fortsättningen kommer vi att kolla upp artister vi bokar mer noggrant, säger Pikulak.

Har fler gig i sommar

Jockiboi är enligt egen utsago även bokad till en minifestival kallad "Summerparty Askersund" där en biljett kan kosta upp till 340 kronor.

Se trailern till den tillställningen här:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!