Jockiboi: "Är en ärlig och snäll människa bakom alla sjuka inlägg"

- 20/07/2012, 12:09 -
undefined
1 av 2

undefined

undefined
2 av 2

undefined

Blev avtrubbad av kokainet. "Kungarna av Tylösand"-profilen berättar för Nyheter24:s Emma Malmlöf om bilden som avslöjade drogmissbruket.

I samband med att "Big Brother"-profilen Hanna Widerstedt nyligen fick sin privata mejl hackad läckte en bild på henne tillsammans med den kontroversiella bloggaren och dokusåpa-profilen Joakim "Jockiboi" Berg ut. På bilden böjer sig Berg ner över en bricka med ett vitt pulver och ser ut att snorta det med hjälp av en ihoprullad sedel.

Något som resulterade i stor kritik från Bergs bloggläsare som annars är härdade med allt från "dagens runk" till annat som faller under den självtitulerade "Sveriges sjukaste blogg". Nu berättar Berg om missbruket han under några månader levde med.

Hade du tagit droger vid tillfället då bilden togs eller var det bara för kameran?

– Nej bilden är faktiskt helt äkta och den smygtogs av någon på en efterfest.

Hur reagerade dina läsare när bilden läckte?

– De ställde ju mig mot väggen ganska omgående men jag valde att ignorerar deras kommentarer. Det var ju självklart inte kul att såna bilder cirkulerade på nätet. Men samtidigt har jag mig själv att skylla, mitt eget val när jag tog det.

Vad fick dig att testa?

– Jag har alltid tänkt att jag ska testa allt i livet så tänkte vafan en gång är la ingen fara, berättar han.

Främst var det kokain som Berg brukade men ibland även marijuana. Alltid var det i samband med fester som drogerna lockade. Men profilen blev mer och mer avtrubbad, och brydde sig mindre om saker.

– Jag festar ju rätt ofta. Såg det mest som en rolig grej just då och ville bara köra på och leva och ha kul, berättar han.

Vad fick dig att sluta?

– Märkte att mitt bloggande gick totalt åt helvete, dåliga inlägg blandat med dålig uppdatering. Hade jag inte slutat hade webbserien som går sjukt bra aldrig blivit av heller. Jag tar allt mycket seriösare nu och jobbar väldigt hårt för framgång även om vissa anser bloggen är äcklig och moraliskt fel.

Hur ser du på ditt användande av narkotika nu?

– Jävligt onödigt, Och jag ber mina fans om ursäkt för det och lovar att det inte kommer hända igen. Jag kommer lägga ner hela min själ i att göra musik och göra säsong två av webbserien helt fantastisk, och sen köra på stenhårt med bloggen.

– Jag hoppas folk kan förstå att jag är en jävligt ärlig och snäll människa bakom alla snuskiga och sjuka inlägg, säger Berg till Nyheter24.