Stureplans Tess Montgomery avslöjar sina bästa tips för en lyckad vistelse i London. Klicka dig in i artikeln för att se det stora bildspelet.
1 av 10
Stureplans Tess Montgomery avslöjar sina bästa tips för en lyckad vistelse i London. Klicka dig in i artikeln för att se det stora bildspelet. - Foto: Zoe Barling/Getty Images/Bilden är ett montage
"Min favoritsushi kommer från kedjan Itsu. Jag är en total sushiälskare så att kunna smita in lite snabbt och få med mig riktigt fräsh sushi är guld värt. Prova även deras underbara frozen yoghurt med nötter och frukt. Yum!", tipsar Tess.
2 av 10
"Min favoritsushi kommer från kedjan Itsu. Jag är en total sushiälskare så att kunna smita in lite snabbt och få med mig riktigt fräsh sushi är guld värt. Prova även deras underbara frozen yoghurt med nötter och frukt. Yum!", tipsar Tess. - Foto: Getty Images
"Någonting man måste göra på sommaren är att ha picknick i parken. Det hör till i London, så dra ihop ett gäng, ta med er lite mat och en massa Pimms. Låt killarna sparka boll medan tjejerna ligger på en filt och dricker vin och snackar strunt."
3 av 10
"Någonting man måste göra på sommaren är att ha picknick i parken. Det hör till i London, så dra ihop ett gäng, ta med er lite mat och en massa Pimms. Låt killarna sparka boll medan tjejerna ligger på en filt och dricker vin och snackar strunt." - Foto: Tess Montgomery
"Det är skillnad mellan vanliga pubar och gastropubar. På en gastropub så lägger de mycket större vikt på maten och oftast är den underbar, vanliga pubars mat däremot kan vara lite sådär. Min favorit är The Ship som ligger vid floden vid Wandsworth bridge. Om du går dit på en söndag när det är fint väder så får du vara beredd på att det står många hundra människor utanför som dricker öl och skojar."
4 av 10
"Det är skillnad mellan vanliga pubar och gastropubar. På en gastropub så lägger de mycket större vikt på maten och oftast är den underbar, vanliga pubars mat däremot kan vara lite sådär. Min favorit är The Ship som ligger vid floden vid Wandsworth bridge. Om du går dit på en söndag när det är fint väder så får du vara beredd på att det står många hundra människor utanför som dricker öl och skojar." - Foto: Privat
"Harrods reor är inte att leka med, jag kommer alltid hem med flera par designerskor och en och annan klänning. Det är bra att vara först för att få välja bland alla storlekar, men om du har is i magen och väntar till i slutet på rean så sätter de ibland ner varorna ännu mer. Ett annat tips är att gå dit dagen innan rean, det händer att vissa avdelningar tjuvstartar."
5 av 10
"Harrods reor är inte att leka med, jag kommer alltid hem med flera par designerskor och en och annan klänning. Det är bra att vara först för att få välja bland alla storlekar, men om du har is i magen och väntar till i slutet på rean så sätter de ibland ner varorna ännu mer. Ett annat tips är att gå dit dagen innan rean, det händer att vissa avdelningar tjuvstartar." - Foto: Privat
"För alla oss som gillar att fynda måste jag rekommendera TKMaxx, de finns över hela London och om du har lite tid och tålamod så kan du hitta alla möjliga fina saker där. Titta i "Gold label" sektionen för designerplagg till väldigt bra priser. Mina fynd har varit allt från Pucci, Alessandro Dell Aqua till Nike och Diesel. "
6 av 10
"För alla oss som gillar att fynda måste jag rekommendera TKMaxx, de finns över hela London och om du har lite tid och tålamod så kan du hitta alla möjliga fina saker där. Titta i "Gold label" sektionen för designerplagg till väldigt bra priser. Mina fynd har varit allt från Pucci, Alessandro Dell Aqua till Nike och Diesel. " - Foto: Getty Images
"Leon är en matkedja som ligger lite här och där i London, det finns bland annat en nära Oxford Circus där jag ofta äter lunch. De serverar väldig fräsch och nyttig mat till bra priser. Min favorit är deras superfood salad och en cloudy apple and mint juice till. Gott, billigt och nyttigt!"
7 av 10
"Leon är en matkedja som ligger lite här och där i London, det finns bland annat en nära Oxford Circus där jag ofta äter lunch. De serverar väldig fräsch och nyttig mat till bra priser. Min favorit är deras superfood salad och en cloudy apple and mint juice till. Gott, billigt och nyttigt!" - Foto: Getty Images
"Galvin at Windows är en av mina favoritrestauranger. Den ligger på 28e våningen i Hilton-hotel på Park Lane. I baren har du en panorama utsikt över större delen av London och maten i restaurangen är väldigt god. Men bäst av allt är deras hemgjorda marshmallows som du får in med notan."
8 av 10
"Galvin at Windows är en av mina favoritrestauranger. Den ligger på 28e våningen i Hilton-hotel på Park Lane. I baren har du en panorama utsikt över större delen av London och maten i restaurangen är väldigt god. Men bäst av allt är deras hemgjorda marshmallows som du får in med notan." - Foto: Getty Images
"London är välkänt för sina vintagebutiker och speciellt uppe runt Notting hill gate kan du hitta flera bra. Passa även att på att gå på Portobello market om du är i krokarna en helg, där kan du hitta alla möjliga roliga små saker. En gång köpte jag en gitarr!"
9 av 10
"London är välkänt för sina vintagebutiker och speciellt uppe runt Notting hill gate kan du hitta flera bra. Passa även att på att gå på Portobello market om du är i krokarna en helg, där kan du hitta alla möjliga roliga små saker. En gång köpte jag en gitarr!" - Foto: Getty Images
"För er som har tröttnat på Oxford street så rekommenderar jag att ni åker ner till Sloane Sqaure och går en sväng på Kings road i stället. Där hittar du de flera av de stora kedjorna, men blandat med små söta butiker och det är inte alls lika mycket folk. Ät lunch på bluebird och känn er som riktiga chelseabor."
10 av 10
"För er som har tröttnat på Oxford street så rekommenderar jag att ni åker ner till Sloane Sqaure och går en sväng på Kings road i stället. Där hittar du de flera av de stora kedjorna, men blandat med små söta butiker och det är inte alls lika mycket folk. Ät lunch på bluebird och känn er som riktiga chelseabor." - Foto: Josefina Boston

Tess Montgomery guidar dig runt i London

I "Världen runt" får bloggare tipsa om hot spots i en favoritstad. Den här veckan är det Stureplans Tess Montgomery som visar dig London.


Besök Tess blogg
Följ med i Tess Montgomerys glamourösa liv här
Tess Montgomery är stockholmstjejen som sedan sex år tillbaka bor i London. Hon har bra koll med andra ord. Ska du iväg en weekend har hon tipsen du ska lägga på minnet.

— Bakom en anonym dörr mitt i djupet av Soho hittar ni nattklubben The Box. Där hänger nakna tjejer i taket, drag queens serverar och de simulerar sex på scenen. Men det är riktigt bra drag och en upplevelse som ni sent kommer att glömma. Det svåra är bara att komma in, berättat Tess.

Bläddra vidare i bildspelet ovan för att ta del av mer från det bästa av London, signerat Montgomery.
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Robinson-Charlottas kritik mot TV4:s klippning: ”Framställts som en mobbare”

2 timmar sedan

"Den sista resan" mest sedda dokumentären

idag 12:00
"Den sista resan" har setts av 315 440 biobesökare sedan premiären och är därmed Sveriges mest sedda dokumentär på bio någonsin. Filmen, som är gjord av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson, slår nu Stefan Jarls "Ett anständigt liv" från 1979 som innehade det tidigare rekordet.

Allt om SampeV2: Lön, längd och om han har flickvän

idag 11:37
Sampev2 är en av Sveriges största youtubers. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Sampev2.

Swifts album slog Spotify-rekord

idag 10:36
Nya rekord från Taylor Swift hör inte till ovanligheterna – men nu har hon slagit ännu ett. Världsstjärnans nya album "The tortured poets department" skriver Spotify-historia som det första albumet som passerat 200 miljoner lyssningar på en enda dag på strömningstjänsten. I och med detta blir hon även den mest strömmade artisten någonsin på en enda dag, skriver Variety.

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

idag 10:08
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

idag 09:10
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.