Vad Widerstedt ska göra med sin blogg nu är oklart.
1 av 2
Vad Widerstedt ska göra med sin blogg nu är oklart. - Foto: Stella Pictures
Bland annat var det svårt för bloggportalen att få annonsörer att vilja visas i samband med bloggen.
2 av 2
Bland annat var det svårt för bloggportalen att få annonsörer att vilja visas i samband med bloggen. - Foto: Foto: Daniel Ohlsson/TV4

Därför fick Hanna Widerstedt sparken

Hanna Widerstedt bröt mot reglerna - nu står en av Sveriges största bloggare utan plattform.


Störst i Sverige
Widerstedt har efter sin medverkan i "Big Brother" 2012 och i och med sitt före detta förhållande med Joakim "Jockiboi" Berg klättrat på topplistorna. Den här veckan är Kenza störst i kategorin "Mode och Design " på bloggportalen som mäter statistik. Därefter kommer Tyra Sjöstedt och tre ligger Widerstedt.

Upprepade brott mot de regler som bloggportalen Mondoblog satt upp för storbloggerskan Hanna Widerstedt resulterade i ett uppsägningsmejl. VD:n för bloggportalen Marie Plosjö meddelade i trevlig ton att det var bäst om Widerstedt vänder sig till en annan bloggportal - eller flyttar bloggen till en egen server. 

Detta trots att Widerstedt just nu bedriver en av Sveriges mest besökte bloggar. 

— Tycker det är synd att man prioriterar småbloggare istället för de stora, säger bloggerskan till Nyheter24 och på frågan om hon fått andra erbjudanden svarar hon:

— Jag kollar in alternativen, vill inte vara låst. 

Bröt mot reglerna

Anledningen ska enligt det mejl från Plosjö, som publicerats i Widerstedts blogg, vara att bloggerskan bland annat lagt upp egna annonser. Något som enligt bloggportalens regler inte är tillåtet. 

— Tydligen får jag inte göra så på grund av något avtal jag aldrig skrivit på? hävdar bloggerskan i ett inlägg. 

Det faktum att det enligt Plosjö var svårt att sälja in annonser till Widerstedts provokativa blogg ska även varit en bidragande faktor. Upprepade försök från utomstående att hacka bloggen hjälpte heller inte till i valet och kvalet om bloggerskan skulle få stanna på portalen. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!