Jackie Ferm ångrar sitt inlägg.
1 av 3
Jackie Ferm ångrar sitt inlägg. - Foto: David Sica/Stella Pictures
Jackie Ferm berättar att hon "blev så arg".
2 av 3
Jackie Ferm berättar att hon "blev så arg". - Foto: Yessica Thor/Stella Pictures
Nu tar Jackie Ferm en liten bloggpaus.
3 av 3
Nu tar Jackie Ferm en liten bloggpaus. - Foto: Yessica Thor/Stella Pictures

Nu ångrar storbloggaren sitt rasistinlägg

Jackie Ferm satte sig vid datorn och bloggade i vredesmod. "Åk hem till ditt eget land och förstör istället", skrev hon. Nu ber hon om ursäkt.


Det var under tisdagskvällen som Jackie Ferm, 22, skrev ett rasistiskt blogginlägg som hon sedan tog bort och under onsdagen bad om ursäkt för. Inlägget var riktat till Yousef Hariri, som är en 21-årig bloggare som jobbar som senior-stylist.

– Vidriga människa. Jag förstår att Sverigedemokraterna finns eftersom det finns sådana personer som du. Åk hem till ditt eget land och förstör där istället. Snälla gör det. Får se vad araberna tycker om din stil. De hade säkert börjat med en halshuggning!, stod det i inlägget som Jackie Ferm sedan ångrade.

Idag förklarar hon sig i sin blogg.  

– Anledningen till att jag impulsivt skrev om SD sådär dumt som jag gjorde är att Yousef varit hemma hos oss och har varit vår vän. Nu gör han allt för att sabba för mig och trashar ned mig på en anonym blogg med flera tusen läsare. Jag blev så arg. Därför skrev jag som jag gjorde, skriver bloggerskan. 

Jackie beskriver sig som politiskt neutral och tar samtidigt avstånd från Sverigedemokraterna. 

– Jag tycker att alla är lika mycket värda och det SD står för ogillar jag enormt mycket. Jag är humanist, skriver Jackie vidare. 

Även storbloggaren Kissie hamnade i blåsväder när det år 2011 dök upp en video där hon tillsammans med sin bror Peter "Peter08" Nilsson delade ut nazistpropaganda, avslöjade Nyheter24 då.  

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Robinson-Charlottas kritik mot TV4:s klippning: ”Framställts som en mobbare”

1 timme sedan

"Den sista resan" mest sedda dokumentären

3 timmar sedan
"Den sista resan" har setts av 315 440 biobesökare sedan premiären och är därmed Sveriges mest sedda dokumentär på bio någonsin. Filmen, som är gjord av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson, slår nu Stefan Jarls "Ett anständigt liv" från 1979 som innehade det tidigare rekordet.

Allt om SampeV2: Lön, längd och om han har flickvän

idag 11:37
Sampev2 är en av Sveriges största youtubers. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Sampev2.

Swifts album slog Spotify-rekord

idag 10:36
Nya rekord från Taylor Swift hör inte till ovanligheterna – men nu har hon slagit ännu ett. Världsstjärnans nya album "The tortured poets department" skriver Spotify-historia som det första albumet som passerat 200 miljoner lyssningar på en enda dag på strömningstjänsten. I och med detta blir hon även den mest strömmade artisten någonsin på en enda dag, skriver Variety.

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

idag 10:08
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

idag 09:10
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.