Rebecca är nattklubbsdrottning och designer. Men trött på att vara Lady Gagas svenska kopia.
1 av 3
Rebecca är nattklubbsdrottning och designer. Men trött på att vara Lady Gagas svenska kopia. - Foto: Yessica Thor/Stella Pictures
Hon är känd för sina unika stil.
2 av 3
Hon är känd för sina unika stil. - Foto: David Sica /Stella Pictures
Känner du igen henne från annat håll så är det för att hon även är artist och bland annat varit en av medlemmarna i Sunblock.
3 av 3
Känner du igen henne från annat håll så är det för att hon även är artist och bland annat varit en av medlemmarna i Sunblock. - Foto: Robert Eklund/Stella Pictures

Simonsson trött på jämförelsen med Gaga

Trött på att vara Lady Gagas svenska kopia. Nu säger hon ifrån.


Läs hela intervjun

Intervjun är gjord av Angelica Lagergren och publicerad i Veckorevyn nummer 10. 

I media och bloggvärlden beskrivs hon ofta som "Sveriges Lady Gaga". Men nu säger Rebecca Simonsson, 26, ifrån en gång för alla. I en intervju i senaste numret av Veckorevyn låter hon läsarna veta vad han tycker om jämförelsen.

— Jag är så trött på den där frågan! Det är Sverige i ett nötskal. Lady Gaga har väl inspirerats av Madonna som plockat sin inspiration från någon annan. Jag tycker det är fullkomligt ointressant att jämföras med henne. 

Har unik klädstil

Att många har gjort jämförelsen grundar sig förmodligen i Rebeccas extravaganta stil och intresse för mode.
Men även för sin förmåga att gå sin egen väg. något hon även ger sina tips på för att andra ska kunna göra detsamma. 

— Jag tycker att man ska testa allt möjligt, oavsett vad det gäller. Det enda som kan hända är ju att någonting inte funkar som du ville, men då är du en erfarenhet rikare och det vinner du på i alla fall, säger hon i intervjun. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Anders Lundins okända sjukdom: "Jobbigt, skämmande, läskigt"

Det jobbade Bolaget-killarna med innan succén

1 timme sedan
Gruppen Bolaget Records har på kort tid nått extrem framgång. De toppar listor och slår rekord efter rekord i musikbranschen. Men vad arbetade de med innan genomslaget?

Kritikerna om Rushdies bok: Rörande och rolig

1 timme sedan
"Skrämmande men hjärtevärmande, en historia om hat besegrad av kärlek" skriver The Guardians kritiker om Salman Rushdies bok "Kniv". Rushdie får beröm för att han till och med orkar skämta: Före knivattacken var han ordentligt överviktig; när han blir utsläppt från sjukhus och rehabilitering är han 25 kilo lättare, även om "det inte är en diet att rekommendera".

Därför valde Hanna att snabbt lämna Robinson – egentligen

2 timmar sedan
Det var under förra veckan som Hanna Danemyr valde att lämna Robinson 2024. Men det fanns en anledning bakom som tittarna inte fick se.

Gängvåld präglar Sveriges nomineringar

2 timmar sedan
Två böcker som båda präglas av gängvåldet representerar Sverige i konkurrensen om Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris. Därmed skiljer sig Sverige från de andra ländernas nomineringar.

Abba – nu en del av USA:s kulturarv

3 timmar sedan
Svenska Abba har blivit en del av det amerikanska kulturarvet. Albumet "The arrival" från 1976 har valts in i USA:s National Recording Registry.