Tisdag 21 Sep
Stockholm

Förebilder oavsett vad

undefined
1 av 3
undefined. Foto: Stellapictures
Izabella Fröberg och kollegan Jakob Öqvist
2 av 3
Izabella Fröberg och kollegan Jakob Öqvist. Foto: Stellapictures
Hanna Widerstedt, känd från
3 av 3
Hanna Widerstedt, känd från. Foto: Stellapictures

I offentlighetens ljus kan du inte riktigt bestämma vem som ska inspireras av dig eller ej.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Här om dagen skrev Natacha Peyre ett blogginlägg om hur honinte vill ta ansvar över att Alexandra ”Kissie” Nilsson inspireras av henne.

– Jag kan inte förstå hur du kan tycka att det är mitt ansvar att någon jagaldrig träffat lider av BDD, skriver Natacha till en läsare i ett ”svar på tal”-inlägg.Visst är det sorgligt att man inte kan vara sig själv, men jag tycker att hennesföräldrar, nära och kära har ett ansvar. Helt ärligt så bryr jag mig intelängre om att hon försöker likna mig, fortsätter bloggerskan.

Huruvida Kissie lider av BDD eller inte är inte bekräftat, men vad haregentligen bloggarna (även Kissie) för ansvar?

Vakna med The Voice-profilen Izabella Fröberg känner att hon måste vara en förebild förunga tjejer.

– Till en början tänkte jag bara att jag måste få leva mitt liv som jag vill,på gott och ont. I dag tycker jag att man inte behöver vara felfri för att varaen bra förebild. Jag tycker det känns viktigt att det finns en sund normal tjejsom kan stå för något annat än "Size 0" och ett supertrendigt liv, säger Izabellatill Nyheter24.

Än så länge har hon själv inte blivit anklagad för att vara en dålig förebildoch en person hon själv ser upp till är Gina Dirawi.

– Jag tycker att Gina är en bra förebild. Hon känns normal, sund, driven ochambitiös. Jag tycker att hon är en riktig ”power woman” och det behövs fler somhenne, avslutar Izabella.

Hanna Widerstedt däremot backar. Hon vill inte vara en förebild.

– Jag har tagit avstånd från den rollen. Det är helt sjuktatt bara för att alla vet vem jag är, så måste jag helt plötsligt vara någonslags förebild. Men jag får dagligen mejl från unga tjejer som säger att derassjälvförtroende blivit bättre på grund av mig och det glädjer mig, säger Hanna till Nyheter24 och fortsätter:

– Jag har själv aldrig haft någon förebild - bara mig själv, skrattarbloggerskan. Däremot hade det varit skönt att ha någon att se upp till somyngre, men samtidigt så skulle jag inte vara så unik som jag är nu om jag hadehaft det. Jag har svårt att se bloggare som förebilder. Jag gillar Buddhabättre, avslutar hon.

Kända bloggande förebilder:
Kenza Zouiten – klippte i månaderbort cigaretter från bilder för att inte vara en dålig förebild.
Isabella Löwengrip – startadeEgoboost för att ’boosta’ unga kvinnors självförtroende och har dessutomskrivit två böcker varav den ena är en självhjälpsbok för tjejer.
Tyra Sjöstedt – bloggar en hel delom sina sämre sidor just för att inte uppvisa en falsk version av sig själv ibloggen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela