Lördag 19 Jun
Stockholm

Widerstedt gör en Vilks: "Hon är ett konstprojekt"

Nu gör Hanna Widerstedt en Lars Vilks och skyller allting på konsten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Skandal-prinsessa

Hanna Widerstedt gjorde sig känd genom vassa videos på Youtube följt av en medverkan i "Big Brother 2012". Hon har även varit i ett förhållande med Jocke "Jockiboi" Berg.

Det var år 2007 som Lars Vilks publicerade sin första Muhammedkarikatyr i Nerikes Allehanda. Sen dess har det stormat kring konstnären och bland annat bombhot har riktats mot honom

I natt klockan 00.00 publicerade hon ettblogginlägg där hon påstod att hon skulle ta sitt liv. Man kunde sedan klickasig vidare ”till något annat”. I bloggen ”Hanna Widerstedt X” får vi läsa omhur karaktären Hanna Widerstedt skulle vara ett konstprojekt som hon valt kalla ”Louis Volgurette”.

– Det var vad min karaktär skulle heta från början (Louis Volgurette, reds.anm), men i sista sekund ändrade jag namnet till mitt egna, Hanna Widerstedt.Jag ville få henne trovärdig och därför vore det märkligt om jag hadeett helt annat namn. Mitt projekt skulle bli för uppenbart, skriver Hanna i sinblogg.

Hanna påstår även att hon snart kommer att fly landet men först ska hon ta bortsitt rosa nagellack, färga tillbaka sitt hår och göra sig av med all rekvisita.Hanna skriver även att det finns personer som vetat om projektet sedan november2011. Hannas plan ska tydligen ha varit noggrann planerad och honhar bland annat gjort en lista över hur karaktärens mål och visioner ser ut.

Redan i mars avslöjade Hanna projektet för Pascal Engman påExpressen.

– När jag är 25 är jag avdankad. Då vill jag in på Konstfack. Jag har storachanser att komma in där. Om det är någon som tar upp det jag gjort säger jagbara att det var ett konstprojekt. Då får jag komma in.

Nyheter24 har försökt nå Hanna för en kommentar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela