Söndag 18 Apr
Stockholm

Kissie efter anmälan: ''Det är löjligt''

Alexandra ''Kissie'' Nilsson är bara en i raden bloggerskor som blivit anmälda för att de ska ha gjort smygreklam.
1 av 5
Alexandra ''Kissie'' Nilsson är bara en i raden bloggerskor som blivit anmälda för att de ska ha gjort smygreklam. Foto: Robert Eklund / STELLA PICTURES
Men Kissie håller inte med.
2 av 5
Men Kissie håller inte med. Foto: FameFlynet / FameFlynet
Om Kissie fått betalt för att skriva om denna tandborste räknas det som smygreklam och är ett lagbrott.
3 av 5
Om Kissie fått betalt för att skriva om denna tandborste räknas det som smygreklam och är ett lagbrott. Foto: Faksimil: Kissies.se
Om Kissie fått betalt för att göra denna tävling räknas den som smygreklam.
4 av 5
Om Kissie fått betalt för att göra denna tävling räknas den som smygreklam. Foto: Faksimil: Kissies.se
Kissies mediecoach Daniel Nyhlén.
5 av 5
Kissies mediecoach Daniel Nyhlén. Foto: Yessica Thor / FameFlynet

Alexandra "Kissie" Nilssons blogginlägg kan ge henne böter.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Vad är smygreklam?

Smygreklam är när, i detta fall, en bloggare skriver positivt om en produkt och får betalt för detta utan att det framgår att det i själva verket är en annons som publiceras. Samarbetet måste vara tydligt. 

Nu har en läsare anmält Alexandra "Kissie" Nilsson, 21, för smygreklam. Enligt läsaren ska Nilsson publicera vilseledande material men hon själv tycker inte att hon sysslar med smygreklam.

— Det är klart jag inte kommer åka dit för något sånt eftersom jag sysslar inte med ”smygreklam”. Jag bloggar ju om skönhet, jag bloggar om nattklubbar, killar, mode och så vidare. Så att jag blir anklagad är ju löjligt, skriver bloggerskan.

— Hon trycker ut reklam hela tiden på sin blogg utan att berätta att det är reklam, vilket är olagligt och vilseledande! Priserna är också lurande, säger anmälaren till Konsumentverket enligt Dagens Media.

Kissies mediacoach håller inte med. 

— Reklam eller konsumentinformation? Alexandra får mängder av prylar som hon testar i sin blogg. Det är värt att poängtera att hon även skriver mindre bra omdömen om företag och deras produkter, säger hennes mediecoach Daniel Nyhlén till Nyheter24.

— Vi har regelbundet möten där vi går igenom allt som har med bloggen att göra. Vi sågs senast idag då vi lyfte den här frågan. Alexandra avvaktar och ser vad KO kommer fram till och sen tar vi givetvis ställning till det då, fortsätter han.

Enligt Dagens Industri har även Isabella "Blondinbella" Löwengrip, 22, blivit anmäld för smygreklam men hon avblåste det hela med att "folk bara ville jävlas." 

— Det händer inte så ofta att folk vill jävlas. Men i det här fallet misstänker vi att det är en speciell person med onda avsikter som ligger bakom anmälan. Detta eftersom denne tidigare har antytt att göra precis detta, säger Nyhlén.

Alexandra har tidigare dömts för upphovsrättsintrång efter att hon tagit en bild från en annan upphovsrättsman och låtit den vara publicerad i en vecka. Hon fick betala 2000 kronor i böter samt 500 kronor till Brottsofferfonden. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela