Fredag 25 Jun
Stockholm

Här är första klippet med den äkta Widerstedt

Hanna Widerstedt ställer upp i sin första teveintervju sedan hon avslöjat att hon endast spelat en roll i tio månader. En helt ny Hanna möter tittarna.
1 av 7
Hanna Widerstedt ställer upp i sin första teveintervju sedan hon avslöjat att hon endast spelat en roll i tio månader. En helt ny Hanna möter tittarna. Foto: Faksimil Tv4/Stella Pictures
Hon gästar Jenny Strömstedt i TV4 och berättar om sitt konstprojekt.
2 av 7
Hon gästar Jenny Strömstedt i TV4 och berättar om sitt konstprojekt. Foto: Faksimil TV4
Här lämnade hon Big Brother-huset frivilligt. Tittarna köpte hennes karaktär och hon blev en stor snackis.
3 av 7
Här lämnade hon Big Brother-huset frivilligt. Tittarna köpte hennes karaktär och hon blev en stor snackis. Foto: Daniel Johansson/Stella Pictures
Det blev början på något som skulle sträcka sig till att bli en av Sveriges största bloggar.
4 av 7
Det blev början på något som skulle sträcka sig till att bli en av Sveriges största bloggar. Foto: Stella Pictures
Så här är du förmodligen van att se henne.
5 av 7
Så här är du förmodligen van att se henne. Foto: DANIEL OHLSSON/TV4
Hon hade även ett uppmärksammat förhållande med skandalprofilen Joakim Jockiboi Berg. Något hon i efterhand menar endast var ett pr-trick från bådas sida.
6 av 7
Hon hade även ett uppmärksammat förhållande med skandalprofilen Joakim Jockiboi Berg. Något hon i efterhand menar endast var ett pr-trick från bådas sida. Foto: Stella Pictures
Här på årets Blogawards där hon fick pris. Kort därefter avslöjade hon sin hemlighet.
7 av 7
Här på årets Blogawards där hon fick pris. Kort därefter avslöjade hon sin hemlighet. Foto: Robert Eklund/Stella Pictures

För första gången sedan avslöjandet att den skandalomsusade Hanna Widerstedt endast varit ett konstprojekt skapad för att belysa ett snedvridet ideal ställer profilen upp i teve. Som sitt riktiga jag. Och hon får medhåll av politikern Göran Hägglund.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Mer om karaktären

I början av oktober tog Hanna Widerstedt livet av sin karaktär genom att iscensätta ett självmord via sin uppmärksammade skandalblogg. Därefter avslöjade hon att de enda som visste sanningen om karaktären var hennes familj och två av hennes närmsta vänner. 

Hon hade under tio månader byggt upp en karaktär som sedan drev en av Sveriges största bloggar. 

Hon onanerade inför kameran i "Big Brother"-huset. Hade ett förhållande med Joakim "Jockiboi" Berg. Byggde en av Sveriges största och mest omtalade bloggar. Var allt bara ett konstprojekt?? Var den skandalomsusade Hanna Widerstedt, 21, vi lärde känna under tio månader endast en fiktiv karaktär? Allt för att rikta kritik mot den kultur som man kan kalla glamourbloggar. Det är många som tvivlat. 

Nu kan de få svar.

I måndags kväll gästade Widerstedt programmet Jenny Strömstedt i TV4. För första gången fick tittarna se den Hanna som hon menar är den äkta. Men det har tagit nästan en månad att våga visa sitt rätta jag. 

– Jag har tackat nej till intervjuer och att vara med i teve, för jag har inte riktigt känt mig redo. Det är utblottande på ett helt annat sätt än det var förut. Jag har varit med i media en hel del men då har jag aldrig varit den jag är privat, säger hon i programmet. 

Hon berättar om hur hon planerat och byggt upp den karaktär hon i efterhand kallar för "Louis Vulgorette". En provokatör som blev känd genom sina filmer på Youtube. 

– Man måste synas. Det är det viktigaste för att få en publik. 

Det var med det resonemanget filmer som "Jag hatar svenska killar" och "Jag vill bara knulla" publicerades och på kort tid blev virala succéer. 

– Det var många extremt provocerande klipp för att folk skulle lägga märke till den här tjejen. Sedan efter det fick "Louis" publik, berättar hon.

Ville sätta fingret på ett rådande ideal

Widerstedt berättar vidare om den tveksamhet hon kände av från omgivningen i början. Hon var extrem vilket gjorde att många undrade om det verkligen var på riktigt. Grunden till karaktären var en blandning av flera kända bloggerskor som hon sedan gjorde till "Louis Vulgorette". Inte minst Alexandra "Kissie" Nilsson

Och Widerstedt påverkade. 40 000 läsare per dag engagerade sig i Hanna Widerstedts liv. Köpte vad hon köpte, gillade vad hon gillade. Tog efter.

– Jag har visat hur idealet ser ut i dag för en ung tjej. Att man måste shoppa, ha det dyraste. Har man inte de här dyra väskorna så är man inte fulländad. 

Politikern håller med

Programmet gästas även av socialministern och Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund som håller med om att de ideal som Widerstedt vill belysa präglar hur vardagen ser ur för många.

– Vi lever i en tid där det blir mycket yta, mycket prylar, och så värdesätter vi människor utifrån det. Inte minst i ungdomskulturen så finn det ett sökande efter sig själv. Tryggheten blir i prylarna. Det tycker jag är ett väldigt stort bekymmer, säger han.

Se Widerstedts medverkan här:


Se en av hennes mest uppmärksammade filmer med karaktären:


Kommentera
Kopiera länk
Dela