Söndag 4 Dec
Stockholm

Odd: "Vi hanterar Blondinbellas ADHD bra"

Odd Spångberg har fått kliva fram i rampljuset efter att han blev tillsammans med Blondinbella.
1 av 4
Odd Spångberg har fått kliva fram i rampljuset efter att han blev tillsammans med Blondinbella. Foto: Citty Olsson
Odd och Blondinbella planerar barn i framtiden. Men först har de en annan liten varelse att ta hand om.
2 av 4
Odd och Blondinbella planerar barn i framtiden. Men först har de en annan liten varelse att ta hand om. Foto: Citty Olsson
- Jag är lite pedant och avskyr klädhögar på golvet, säger Odd.
3 av 4
- Jag är lite pedant och avskyr klädhögar på golvet, säger Odd. Foto: Citty Olsson
Odds sämsta vana? Att han snusar enligt honom själv.
4 av 4
Odds sämsta vana? Att han snusar enligt honom själv. Foto: Citty Olsson

Odd Spångberg är mer än Blondinbellas pojkvän. Nyheter24 har träffat den mångsidige 24-åringen och pratat om "Bellas" ADHD, frieriet, juckande hundar och varför det var omöjligt för honom att dejta Kissies kompis.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
The Odd Way

Odd bloggar på Cimon Lundbergs bloggnätverk Colin.se. Bloggnätverket startade efter Cimons initiativ #killgruppen på Twitter och har fokus på unga män, mode och livsstil.

Simmare. Politiker. Nämndeman. 24-årige Odd Spångberg har många strängar på sin lyra. Men känd har han blivit på grund av något helt annat. Odd är Isabella "Blondinbella" Löwengrips pojkvän. Nästa år ska paret gifta sig och de har tillsammans hittat en balans i livet.

– Vi hanterar hennes ADHD bra. Jag har väldigt mycket tålamod. Vi vet vad vi ska göra och det är inget negativt att hon är hyperaktiv ibland. Då sätter hon sig bara och skriver ett kapitel på någon bok eller drar iväg massa mail.

Spångberg, en gammal Muf:are, är uppvuxen i Solna i norra Stockholm. Ungdomsåren ägnade han åt simningen. En blöt fest var för Odd ännu en timme i bassängen.

–– Jag simmade fyra timmar om dagen och det gick väldigt bra för mig. Min första fylla hade jag i nian. Det var betydligt senare än alla andra i min skola. Sen kom jag in i politiken, blev ordförande i Moderata ungdomsförbundet och som 17-åring blev jag nämndeman.

Du vet att du kommer bli känd nu.

– Jag höll mig vid sidan länge och smet undan när folk ville fråga mig saker. Nu har jag förstått att det nästan skapar ännu mer hype och att ingen fått rätt bild av mig tack vare det. Jag har målats upp som tråkig, som “Mr. Stiff”, men egentligen är jag rätt tramsig. Det vanligaste är väl att folk tror att jag är någon slags “pappa betalar”-typ, en stelpinne och allmänt tråkig. Men det känns okej faktiskt.

Gillar du att stå i rampljuset?

– Jag kan tycka om det om jag får uppmärksamhet för att jag gjort något bra men får jag uppmärksamhet på grund av Bella eller liknande så känns det bara konstigt.

Jämför du dig någonsin med "Bellas" ex?

– Nej. Vi pratade väldigt mycket om allting och vårat förflutna redan i början så deras förhållande är inget som påverkar oss.

Hur är du som pojkvän?

– Jag är nog lite för gullig. Jag köper presenter och det är svårt att sluta. Jag började med varje månadsdag och sen ibland när Bella är extra glad eller lite ledsen. Sen kunde jag inte sluta. Jag har fått en dille på armband så det blir många armband.

När grät du senast?

– När jag och Bella förlovade oss. Men det var nog mer tårar i ögonen än gråt.

Spångberg berättar sen om förlovningen. En historia som innehåller dåliga skämt om kungen, juckande hundar och Blondinbellas favoritlåt.

–– Jag köpte ringarna samma dag och bokade bord på restaurang Himlen. Planen var att vi redan skulle varit förlovade när vi kom dit, så jag bad dom att förbereda lite bubbel eller liknande. Sen fick jag bara inte till det. Jag försökte hela eftermiddagen att gå ner på knä men det blev bara konstigt. Jag höll ringen i min hand i fyra timmar. Jag och Bella var i hundgården med Christian och då tänkte jag göra det men sen kom jag på att vi inte kan förlova oss i en hundgård. Sen kom vi hem och jag bad Bella spela sin favoritlåt och jag tror vi lyssnade på den 17 gånger men jag betedde mig bara skitkonstigt och drog massa dåliga skämt om kungen. Sen skulle Bella duscha och jag tänkte att “nu, NU ska jag gå ner på knä”, men så blev det bara jättekonstigt och där stod jag och kramade hennes ben medan Christian stod och juckade på, säger han och fortsätter:

–– När vi kom till restaurangen hade jag fortfarande inte friat och så började hovmästaren säga “grattis” och liknande och jag fick blåsa av det. Men till slut så tog jag mig mod och friade på restaurangen. Jag kämpade verkligen ihjäl mig.

Ser du fram emot bröllopet?

–– Det ska bli jätteroligt att gifta sig, men det där är nog en väldigt manligt mot kvinnligt grej också. Jag tror att själva bröllopet är viktigast för Bella. Hon tänker på alla detaljer. Men vi har i alla fall bestämt att vi ska ha ett vinterbröllop så vi gifter oss den 15 februari 2014. Det finns ju dock ingen garanti på snö tyvärr.

Är du svår att leva med?

– Jag tror att jag är ganska enkel att leva med. Jag är lite pedant och avskyr klädhögar på golvet och Bella är proffs på just klädhögar på golvet.

Bråkar ni?

– Ja, det händer. Men jag är en sån som kan tycka att det kan vara nyttigt att bråka ibland. Vi tycker olika om saker, och det är bra. Vi båda har starka viljor och jag gillar att “prata ut”, så vi löser alltid allt.

Är du svartsjuk?

– När jag var 14 år var jag svartsjuk, i dag har det nog växt bort. Jag är väldigt klarsynt, förstående och logisk men det är väldigt speciellt att träffa en tjej som Bella. Det är klart det känns lite märkligt ibland när hon får snuskiga kommentarer och så. Men det rinner av en.

När vill du skaffa barn?

– Jag vill känna att jag har ett bra jobb, ett hem man kan ha familj i och framför allt så ska det kännas rätt. När det känns rätt kommer det att bli en liten knodd. Det handlar bara om NÄR.

Då blir det ett ganska traditionellt barn med andra ord. Ni kommer förmodligen gifta er först?

– Ja, det stämmer. Jag har nog en traditionell ådra i mig som jag inte ens visste fanns.

Vad gör Isabella när hon tror att ingen ser henne?

– Oj. Jag tror hon lyssnar på hiphop. Jag hatar hiphop.

Vad gör du när Isabella inte ser dig?

– Sjunger. Jag kan verkligen inte sjunga och vägrar sjunga framför henne.

Vilken är din sämsta vana?

– Att jag snusar. Det första jag gör på morgonen är att stoppa i en snus och det sista jag gör innan jag går och lägger mig är att plocka ur den. Ibland hamnar den på golvet och det gillar Bella inte.

Hur hade du och Bella råd med er lägenhet?

– Vi båda har bra jobb och två lägenheter innan. Sen så hade vi båda varit duktiga på att spara pengar.

Varför tror folk att ni har en inneboende?

– Vi har ingen inneboende. Det verkar jättekonstigt att någon gammal dam är skriven på vår lägenhet. Ännu konstigare att folk tror att min farmor eller mormor bor med oss. Det stämmer inte, haha.

Du har precis börjat blogga. Vad kommer vi att få läsa om?

– Bloggen kommer att handla en hel del om kläder och framför allt detaljer på outfits. Min inspiration är bloggen “Suit Up Or Die” och det är den enda bloggen jag läser förutom Bellas.

Jag vill minnas att du sagt något om att Bella inte bryr sig om hårda kommentarer i sin blogg men att du bryr dig.

– Ja, jag kan bli väldigt irriterad. För att jag bryr mig om henne. Jag är väldigt bra på att sätta gränser och kan känna att “nu får det vara nog” när jag läser vad folk skriver. Det var som för en tid sen, när det började gå rykten om att jag skulle ha dejtat någon kompis till Kissie samtidigt som jag träffade Bella. Det är givetvis inte sant och det vet Bella också eftersom vi var med varandra varje dag hela sommaren. När skulle jag hinna dejta Kissies kompis? Alla dessa negationer leder ingenstans.

Har du gjort något kriminellt någon gång?

– Jag har väl kört för fort någon gång, men jag har inget brottsregister.

Finns det något du ångrar i livet?

– Jag kan ångra saker, absolut, men jag tror att man lär sig något av alla misstag. Jag kunde till exempel ångra att jag inte kysste Bella i början när vi började träffas, men det blev ju bra tillslut ändå. Vi var bara inte där än just då.

Vill du alltid bo i Sverige?

– Ja. Jag har ingen längtan efter något annat.

Är du Djurgårdare?

– Nej AIK:are. Och Zlatanist. Jag hejar alltid på Zlatan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.