I den nya boken berättar Tyra om det värsta som hänt henne
1 av 3
I den nya boken berättar Tyra om det värsta som hänt henne - Foto: David Sica / STELLA PICTURES
Cajsa Jonsson blev mördad 2005
2 av 3
Cajsa Jonsson blev mördad 2005 - Foto: Ur Expressen 2005
Tyra Sjöstedt har tillägnat ett kapitel till henne i boken
3 av 3
Tyra Sjöstedt har tillägnat ett kapitel till henne i boken - Foto: Robert Eklund / Stella Pictures

Bloggerskans bästis blev mördad

Nu talar Tyra Sjöstedt ut om tragedin som skakade hennes liv.


Bara du och jag, mamma.

Det har gått sju år sedan Cajsa Jonsson blev bragd om livet. Mördaren är dömd till livstids fängelse och livstids utvisning. Hennes mamma, Ingrid Levander Hofving, har skrivit en bok om mordet på sin dotter. Boken heter ”Bara du och jag, mamma”. 

Nu släpper Tyra Sjöstedt, 26, boken ”Från blogg till business”. Boken har framförallt fokus på Tyras alla verksamheter, som till exempel företaget Style By Tyra och den framgångsrika bloggen. Men vifår även ta del av en lite mer privat Tyra. I kapitlet ”Cajsa” får vi läsa omhur hon förlorade sin bästa vän. 

­– En januarimorgon fick jag ett sms av henne. Hon ville gå ut och festa iNorrköping. Men jag var i Stockholm så jag svarade att jag inte kunde. Sedantänkte jag inte mer på det, skriver Tyra i boken.

Det var år 2005 som Cajsa Jonsson, 19, våldtogs och mördades av en gärningsman. Enligtuppgifter till Expressen ska Cajsa ha blivit förföljd av en man i en bil som hon senarefick skjuts av. Hon hittades död i ett skogsparti i Smedby, i utkanten avNorrköping. 

Tyras ex-pojkvän hade ringt henne morgonen därpå. Han bad henne slå på text-tvdå han hade svårt att formulera meningen. ”19-årig kvinna mördad i Norrköping”,löd rubriken. Tyra förstod då att det var hennes vän Cajsa som blivit mördad den natten. 

– Hon hade blivit våldtagen, knivskuren och fått huvudet krossat med en sten,skriver Tyra om händelseförloppet. 

Tyra skriver även om hur tanken slagit henne att hon borde följt med Cajsa ut dennatten och skuldbelägger sig själv.

– Då hade hon ju inte behövt åka hem ensam, skriver Tyra. 

Gärningsmannen känd sedan tidigare

Så småningom grep man den man som våldtog och mördade Cajsa. Tyra vägrade attvara med på rättegången. Hon uttrycker även sin aggression gentemot polisen dågärningsmannen var känd av polisen sedan tidigare.

– Om de bara hade spärrat in honom första gången hade Cajsa levt idag. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

1 timme sedan

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

2 timmar sedan
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

3 timmar sedan
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

idag 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

idag 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

idag 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...