undefined
1 av 10
undefined - Foto: Stella Pictures/Faksimil Kissies.se
Inlägget som Kissie sedan tog bort länken från. I vänstra hörnet kan du se länken som går till Dispatch International.
2 av 10
Inlägget som Kissie sedan tog bort länken från. I vänstra hörnet kan du se länken som går till Dispatch International. - Foto: Faksimil Kissies.se
Kissie har tidigare varit i blåsväder gällande koppling till nazistiska gruppet.
3 av 10
Kissie har tidigare varit i blåsväder gällande koppling till nazistiska gruppet. - Foto: Robert Eklund / Stella Pictures
I fjol publicerade Nyheter24 en video som visade när en yngre Kissie delade ut propaganda för Nationalsocialistisk front.
4 av 10
I fjol publicerade Nyheter24 en video som visade när en yngre Kissie delade ut propaganda för Nationalsocialistisk front. - Foto: FameFlynet Sweden / FameFlynet Sweden
Hon hotade då Nyheter24s nöjeschef Pascal Engman.
5 av 10
Hon hotade då Nyheter24s nöjeschef Pascal Engman. - Foto: Robert Eklund / Stella Pictures
Och kallade honom bögjävel.
6 av 10
Och kallade honom bögjävel. - Foto: Stella Pictures
Expos Alexander Bengtsson förklarar för Nyheter24 var tidningen har för ståndpunkt.
7 av 10
Expos Alexander Bengtsson förklarar för Nyheter24 var tidningen har för ståndpunkt. - Foto: Expo
Hon har det senaste året dragit ner på elaka inlägg och provokativa utspel.
8 av 10
Hon har det senaste året dragit ner på elaka inlägg och provokativa utspel. - Foto: FameFlynet Sweden / FameFlynet Sweden
Hon vill inte kommentera inlägget.
9 av 10
Hon vill inte kommentera inlägget. - Foto: Robert Eklund / STELLA PICTURES
Hon har blivit coachad av Daniel Nyhlén som menar att det hänt en hel del sedan han började jobba med Alexandra,
10 av 10
Hon har blivit coachad av Daniel Nyhlén som menar att det hänt en hel del sedan han började jobba med Alexandra, - Foto: FameFlynet Sweden / FameFlynet Sweden

Här länkar Kissie till den antimuslimska hatsajten

Då: Delade ut nazistisk propaganda på stan. Nu: Storbloggerskan Alexandra "Kissie" Nilsson länkar till den antimuslimska tidningen Dispatch International. – Alexandra tror på människors lika värde.


Kissies skandaler

Barnmatsdiet, vikthetsplastikhysteripåhoppförlorade annonsörer och elaka ord. 

Vägen till att bli en av Sveriges största bloggare har varit kantad av uthängningar och mobbing. 

AlexandraNilsson, 21, mer känd som Kissie uppger att hon har 170 000 besökareom dagen på sin blogg. De flesta är unga läsare som följer henne dagligen. Trots att Kissie tidigare hamnat i hetluften för att haspridit nazistiskpropaganda länkar hon nu till Dispatch International. En tydligtfrämlingsfientlig tidning med koppling till den antimuslimska Counterjihad-rörelsen.

– Det är en väldigt radikal tidning, säger Alexander Bengtsson, utbildningschef på stiftelsen Expo, till Nyheter24

Iinlägget ställer hon sina läsare frågan om de tycker att det ärrätt eller fel att illegala invandrare i Sverige ska få vård om deär drabbade av hiv.

”Bromsbehandlingför hiv kan kosta upp mot 100 000 kronor per år och patient, ochdet ska bekostas av skattebetalarna. Det handlar om en stor summaskattepengar som i stället skulle kunna gå till skolor, sjukhus,äldre”, skriver hon bland annat.

– Det är en antimuslimsk tidning som drivs av personer som är ledande inom det som kallas Counterjihad-rörelsen. Det är människor som har samrörelse med folkmordsförnekare, som menar att det pågår ett krig mellan islam och västvärlden, säger Alexander Bengtsson till Nyheter24.

På vilket sätt kan hennes läsare påverkas av det hon skriver?
– Kissie har ju varit i blåsväder tidigare vad det gäller koppling till rasistiska rörelser. Men hon har fortfarande följare och personer som ser upp till henne så det är klart att det kan påverka. Speciellt unga tjejer som följer henne.

Vad betyder det för tidningen med en sådan här länk?
– Det är en boost för en sida som läses framför allt av högerextremister och islamofober så det är klart att det kommer få ett lyft. När man uppmärksammar den här typen av rörelser så är det klart att fler folk kommer att läsa det men förhoppningsvis är folk så pass smarta att de förstår att det är stollerier.

När Nyheter24 når Kisse vägrar hon kommentera händelsen. Bloggerskans mediacoach Daniel Nyhlén försöker dock tona ner det hela.

Vad har ni för publicistiska regler gällande utlänkningar?
– Så länge det inte strider mot svensk lag. Vi lever i en demokrati och då får folk länka till de som de tycker är relevant, säger Daniel Nyhlén, VD och chefredaktör för bloggportalen Improveme.se där Kissie bloggar.

Står ni bakom att Kissie länkar till antimuslimska och islamofobiska sajter som Dispatch International?
 Alexandra tror på människors lika värde och sin demokratiska rättighet att ställa frågor till sina läsare. Jag som publicist tycker att det är hennes rätt att få göra detta. Bedömningen till huruvida något hon skriver ska få stå kvar görs från fall till fall men jag tror att det är farligt när vi publicister blir censorer. Det har vi sett tecken på den senaste tiden. Jag tror att det är en fara om man inte låter människor få uttrycka sina tankar och åsikter.

Varför tog då Kissie bort länken efter att Nyheter24 kontaktat henne?
– Det har jag ingen aning om.

Ifjol publicerade Nyheter24 en video som visar Alexandraoch hennes yngre bror Peter Nilsson när de uppgeratt de är på väg att sprida nazistisk propaganda för Nationalsocialistisk front. Därefter hotade hon att skicka vänner knutna till högerextrema kretsar påNyheter24:sdåvarande nöjeschef Pascal Engman. Hon kallade honom även "jävlabögäckel". Ett samtal som spelades in, blev viralt och tillslut även debatterades i SVT:s Aktuellt.

Dispatch Internationals chefredaktör Ingrid Carlqvist har det senaste året bland annat startat Tryckfrihetssällskapet. Organisationen bjöd nyligen in Geert Wilders, en högerextrem politiker från Holland, till Malmö. Han har tidigare åtalats för hatbrott och vill förbjuda koranen.

– Tryckfrihetssällskapet har också haft dödshot riktade mot journalister på sin Facebooksida, säger Bengtsson till Nyheter24.

Kissie blev känd genom att vara provokativ. Men det senaste året har hon städat till sin image. 

– Det är en kurva som nästan alla, eller väldigt många kända, gör - att de börjar sin kändisbana som provokatörer. När de är välkända så vänder de och finjusterar bilden av sig själva, har Pr-experten Dominika Peczynski tidigare sagt till Nyheter24 om bloggerskans nya väna stil.

Kissie har i efterhand tagit bort länken från blogginlägget.

Här hotar Kisse Nyheter24:s före detta nöjeschef Pascal Engman:

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför känner du igen Hela kändis-Sverige bakar-Pablos röst

1 timme sedan

Allman Brothers-grundare död

igår 18:28
Dickey Betts, en av grundarna till rockgruppen The Allman Brothers Band, är död, meddelar familjen på Instagram. Han blev 80 år.

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

igår 16:42
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

igår 15:46
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

igår 15:38
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

igår 15:00
I morse anhölls en känd svensk skådespelare norr om Stockholm misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.