Lurade läsarna på en halv miljon kronor

- 20/11/2012, 10:00 -
Isabella Löwengrip körde fulspel.
1 av 4

Isabella Löwengrip körde fulspel.

Robert Eklund / Stella Pictures

Lurade läsarna på en halv miljon kronor.
2 av 4

Lurade läsarna på en halv miljon kronor.

Robert Eklund / Stella Pictures

Men som tur var kom det en tidning.
3 av 4

Men som tur var kom det en tidning.

Yessica Thor / Stella Pictures

Isabella säger att hon ibland tror på saker lite för mycket.
4 av 4

Isabella säger att hon ibland tror på saker lite för mycket.

Yessica Thor / Stella Pictures

Isabella ”Blondinbella” Löwengrip finansierade den egna tidningen med läsarnas pengar. Utan att det fanns några nummer i tryck.

Det låg ingen miljonbudget bakom Isabella ”Blondinbella” Löwengrips, 22, release av Egoboost – allting var läsarnas pengar.

Löwengrip skrev ett blogginlägg där hon uppmanade läsarna på hennes blogg att förbeställa tre nummer av Egoboost för 100 kronor. Efter två veckor hade 5000 tjejer förbeställt tidningen och det låg en halv miljon kronor på Isabellas konto. Först en månad senare gick tidningen i tryck.

– Jag kände att ”det här är på gränsen”, säger Isabella i en intervju med Aftonbladet (obs! Medlemssida) och fortsätter: 

– Ibland tror jag på något alldeles för mycket. Även om det kanske inte riktigt stämmer med verkligheten.

Det tog inte lång tid förrän Isabella lämnade Egoboost. 

– Anledningen är att jag måste prioritera min tid bättre, jag har under flera år haft flera heltidstjänster samtidigt och jag har valt att lägga om mitt liv lite med mindre jobb och mer tid för mitt privatliv, skrev Isabella i ett blogginlägg med siffrorna pekar på annat.

I september sålde Blondinbella Egoboost till Moderna Tidsskrifter. Enligt Resumé visade det första bokslutet, som sträckte sig mellan 9 augusti 2010 till den 31 december 2011, att bolaget var konkursmässigt. Omsättningen uppgick i 9,5 miljoner kronor men det egna kapitalet låg på -3,6 miljoner kronor.

– Jag får kommentarer ibland om att jag bara lägger ner företag och aldrig riktigt ger det en chans. Jag startade de flesta av mina företag när jag var 17-18 år och nu i efterhand kan jag känna att det inte var mänskligt att jobba i det tempot därför känns det väldigt bra att nu när jag kan, sälja av och lägga fokus på endast två företag, Spotlife och Löwengrip Invest, skrev Blondinbella.