Nu berättar Hanna Widerstedt om hur vännerna reagerade över hennes konstprojekt.
1 av 8
Nu berättar Hanna Widerstedt om hur vännerna reagerade över hennes konstprojekt. - Foto: Stella Pictures
Som Nyheter24 tidigare rapporterat säger Hannah nu att hennes tidigare provocerande bloggprofil bara varit en roll hon spelat för att skapa debatt.
2 av 8
Som Nyheter24 tidigare rapporterat säger Hannah nu att hennes tidigare provocerande bloggprofil bara varit en roll hon spelat för att skapa debatt. - Foto: Eyewitness Pictures Sweden / STELLA PICTURES
Idag är Hanna mörkhårig och en mycket lugnare person i intervjuer.
3 av 8
Idag är Hanna mörkhårig och en mycket lugnare person i intervjuer. - Foto: Faksimil TV4
Hanna skriver nu i sin blogg om hur vännerna reagerat.
4 av 8
Hanna skriver nu i sin blogg om hur vännerna reagerat. - Foto: Robert Eklund / FameFlynet
Hon berättar bland annat att en vän reagerade genom att bryta kontakten.
5 av 8
Hon berättar bland annat att en vän reagerade genom att bryta kontakten. - Foto: Yessica Thor / FameFlynet
– Faktum är att människor i min närhet kunde inte hantera det. Två av mina vänner visste vad som skedde, men det var en som inte klarade av lögnerna, skriver hon i bloggen.
6 av 8
– Faktum är att människor i min närhet kunde inte hantera det. Två av mina vänner visste vad som skedde, men det var en som inte klarade av lögnerna, skriver hon i bloggen. - Foto: DANIEL OHLSSON/TV4
– Min vän som sedan försvann gav mig ett val. Antingen erkänner jag allt eller så är vi inte vänner längre. Ni förstår nog vad jag valde. På ett sätt förstår jag henne, jag var annorlunda. Men samtidigt önskar jag att hon hade förstått att jag behövde stöd, skriver Hanna.
7 av 8
– Min vän som sedan försvann gav mig ett val. Antingen erkänner jag allt eller så är vi inte vänner längre. Ni förstår nog vad jag valde. På ett sätt förstår jag henne, jag var annorlunda. Men samtidigt önskar jag att hon hade förstått att jag behövde stöd, skriver Hanna. - Foto: Daniel Johansson/Stella Pictures
Hur relationen med vännerna ser ut idag återstår att se.
8 av 8
Hur relationen med vännerna ser ut idag återstår att se. - Foto: Stella Pictures

Vännerna svek när Widerstedt blev känd

Alla skrattade åt Hanna Widerstedts provokativa filmer. Alla utom de riktiga vännerna. När profilen sedan blev dödshotad var hon tvungen att välja. Sitt konstprojekt eller sina vänner.


Så lurade hon alla

Hanna blev känd efter flera uppmärksammade videofilmer på Youtube i vilka hon uttryckte starkt provokativa åsikter. Hon deltog senare i årets upplaga av svenska "Big Brother". Därefter drev hon en av Sveriges största bloggar och benämndes ofta som en skandalprofil. 

På en vecka fick Hanna Widerstedts video "Jag vill bara knulla" en miljon visningar. I tio månader spelade hon en provokativ roll. Men 21-åringens närmaste vänner klarade inte av att se Hanna förändras för konsten. 

– Människor i min närhet kunde inte hantera det. Två av mina vänner visste vad som skedde, men det var en som inte klarade av lögnerna. 

Rollen eskalerade. Allt fler provokativa videofilmer publicerades på Youtube. Widerstedt tvingades ta emot dödshot efter videon "Jag hatar turkar" och fick då ett ultimatum från en av sina vänner. Widerstedt skulle erkänna sin roll, annars var det slut på vänskapen. 

Behövde stöd

– På ett sätt förstår jag henne, jag var annorlunda. Men samtidigt önskar jag att hon hade förstått att jag behövde stöd. Många vill gärna se mig som en isdrottning men jag har också känslor. Jag kunde inte ge upp det jag brann för, och hon kunde inte heller leva ett dubbelliv på grund av mig, skriver Widerstedt i sin blogg.

Sedan kom chockbeskedet. Widerstedt som blivit en viral kändis skulle delta i "Big Brother", dokusåpornas såpa. Då svek ännu en närstående.

– En person som än idag inte vill ha med mig att göra. Någon som jag delat mitt liv med och sa åt mig att följa min dröm, men när jag gjorde det fanns han inte kvar. 

Fejkade självmord

När nästan ett år gått valde Widerstedt att ta livet av sin karaktär genom att fejka ett självmord i sin blogg. Den hade då blivit en av Sveriges mest välbesökta bloggar. Därefter avslöjade hon att hennes roll som skandalprofil endast varit ett konstprojekt. Allt för att belysa vilka osunda ideal unga strävar efter.

Se två av profilens mest kända filmer:



/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!