Gina Dirawi förklarar sig i bloggen.
1 av 5
Gina Dirawi förklarar sig i bloggen. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Många upprördes av Ginas boktips och programledaren tvingades be om ursäkt via SVT.
2 av 5
Många upprördes av Ginas boktips och programledaren tvingades be om ursäkt via SVT. - Foto: Erik Mårtensson / SCANPIX
Nu skriver hon en längre förklaring i sin blogg.
3 av 5
Nu skriver hon en längre förklaring i sin blogg. - Foto: LEIF R JANSSON / SCANPIX
Gina kommer tillsammans med Danny att leda Melodifestivalen 2013.
4 av 5
Gina kommer tillsammans med Danny att leda Melodifestivalen 2013. - Foto: Stella Pictures
Även Danny har hamnat i blåsväder efter att ha använt ordet svarting i en video publicerad på Youtube.
5 av 5
Även Danny har hamnat i blåsväder efter att ha använt ordet svarting i en video publicerad på Youtube. - Foto: All over press

Ana Gina: "Jag vet hur det känns att bli hatad"

Efter antisemitiska boktipset - nu försvarar sig Gina Dirawi i bloggen. – Just därför att jag själv vet hur det känns, så skulle jag aldrig göra samma sak mot mina medmänniskor.


Tidigare tveksamheter

Ana Gina har tidigare varit i blåsväder efter att hon jämställde Israels regering med Hitler.

– Våra programledare ska inte ta ställning och vara opolitiska, sa SVT:s Thomas Hall till Nyheter24 då.

I förra veckan tipsade SVT-profilen Gina Dirawi, 21, i ett blogginlägg döpt till "lite kvällsläsning" om boken "Är världen upp och ner?" av den kände antisemiten Lasse Wilhelmson.

– Fick boken av en random kompis som sa läs, vem är Lasse?, frågade hon via Twitter efter att inlägget fått flera starkt ifrågasättande kommentarer.

Många upprörda röster gjorde sig hörda och SVT ställdes till svars. Inlägget togs bort och Gina bad om ursäkt via SVT. Nu har den unga profilen, närmast aktuell i Melodifestivalen, skrivit ett långt inlägg i sin blogg där hon försvarar sig.

– Jag är uppfostrad i en miljö med värdegrunden där allas lika värde står i fokus. Jag om någon vet hur det känns att bli hatad för saker jag inte kan rå för. Exempelvis att mina föräldrar är palestinier, att jag har ett utländskt utseende, att jag är muslim, skriver hon och fortsätter:

– Därför det är viktigt för mig att förtydliga för många som inte känner mig att jag har aldrig varit antisemit och kommer aldrig att bli antisemit.

Vidare förklarar hon sin ståndpunkt:

– Just därför att jag själv vet hur det känns, så skulle jag aldrig göra samma sak mot mina medmänniskor, jag skulle aldrig hata någon eller behandla någon annorlunda bara för att den hade ett visst ursprung, en viss religion, en viss sexuell läggning, skriver hon

Säger "svarting"

Ginas Melodifestival-kollega Danny Saucedo, 26, har även han hamnat i trubbel. Det efter att artisten hörs säga "svarting" i ett klipp publicerat på Youtube. Även han bad om ursäkt offentligt.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

3 timmar sedan

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

igår 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.